Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
10 jan 2020 Nieuws

Wijziging Sim i.v.m. verlenging - Regeling

Het is mogelijk financiële ondersteuning te krijgen voor het normale onderhoud van rijksmonumenten waarin niet wordt gewoond. Dit gaat via de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim).
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ieder jaar kan men van 1 februari tot en met 31 maart de Subsidieregeling instandhouding monumenten (Sim) aanvragen voor rijksmonumenten die geen woonhuis zijn. Zoals een kerk, molen of fabriek. Ook groene en archeologische monumenten vallen onder deze subsidieregeling.

Kosten voor sober en doelmatig onderhoud

De instandhoudingssubsidie is bestemd voor reguliere onderhoudskosten op basis van een 6-jarig onderhoudsplan. Vanaf 2019 bedraagt de subsidie maximaal 60% van de subsidiabele kosten. Eerder was dat 50%; lopende subsidieaanvragen houden het percentage van 50%.

Woning

Voor het normale onderhoud van uw rijksmonument waarin wordt gewoond, kan men een lening aanvragen bij het Nationaal Restauratiefonds.

Regeling

De Sim zal in 2020 worden geëvalueerd. Deze regeling verlengt de Sim met een periode van twee jaar om ook tijdens de evaluatie de verstrekking van subsidie voor sober en doelmatig onderhoud mogelijk te blijven maken.

 

Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 okt 2019

Laatst gewijzigd

10 jan 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.