Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
12 apr 2019 Nieuws

Wijziging Beleidsregel aanwijzing bijzondere bromfietsen

Minister Van Nieuwenhuizen informeerde de Tweede Kamer over de wijziging van de beleidsregel voor de toelating van bijzondere bromfietsen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De minister streeft ernaar deze wijzigingen op 1 mei 2019 in werking te laten treden, zodat vanaf 1 mei 2019 aanvragen tot het aanwijzen van bijzondere bromfietsen conform dit kader behandeld kunnen worden.
Tegelijkertijd wordt gewerkt aan een definitief kader dat later in werking treedt. Hierin zitten aanpassingen in wet- en regelgeving die meer tijd kosten en niet door middel van aanpassing van de beleidsregel kunnen worden gerealiseerd. Onderdeel daarvan zullen onder andere zijn de rijbewijs- en kentekenplicht.

SWOV

SWOV adviseert dat alle toelatingen in eerste instantie tijdelijk moeten zijn, bijvoorbeeld één jaar, om onvoorziene effecten te kunnen waarnemen en beoordelen. Dit advies van de SWOV kan betekenen dat voertuigen die verkocht zijn na een jaar alsnog verboden zouden worden of alleen op eigen terrein gebruikt mogen worden. Dit zou tot veel onzekerheid leiden bij zowel de koper als de verkoper. Daarom neem ik dit advies niet over. Ik deel wel het uitgangspunt van de SWOV dat alleen aantoonbaar veilige voertuigen worden aangewezen. Daarom zijn de toelatingseisen ook aangescherpt. Daarnaast heb ik in de beleidsregels opgenomen dat, als de technische toelatingseisen in de toekomst verder worden aangescherpt, deze strengere eisen ook zullen gelden voor de fabrikanten die al een aanwijzing hebben. Ook zij moeten dus in dat geval hun productielijn aanpassen. Reeds verkochte voertuigen mogen wel altijd gebruikt blijven worden op de openbare weg.

 


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Verbod op gebruik mobiel elektronisch apparaat op de fiets

Minister Van Nieuwenhuizen informeerde de Tweede Kamer over de voorgenomen wijziging van artikel 61a van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens (RVV) 1990. Het verbod heeft betrekking op het gebruik van een mobiel elektronisch apparaat op de fiets bij deelname aan het verkeer.

Rapport SWOV speed-pedelec als bromfiets

In een onderzoeksrapport over speed-pedelecs wordt nader ingegaan op de effecten van de nieuwe regels (sinds 1 januari 2017) op de verkeersveiligheid.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

12 apr 2019

Laatst gewijzigd

12 apr 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.