Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 okt 2018 Nieuws

Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand 2017

Jaarlijks publiceert de Raad voor Rechtsbijstand de Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand (MGR). De monitor geeft inzicht in trends door de jaren heen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het aantal klantactiviteiten bij het Juridisch Loket nam licht toe en het aantal toevoegingen daalde, hetgeen vooral kan worden toegeschreven aan een forse daling op het gebied van de asielrechtsbijstand. Ook bij het bestuursrecht en bij echtscheiding daalde het aantal toevoegingen licht. In 2017 was er derhalve sprake van een afname van het beroep op het stelsel.

Bereik

Het bereik van het stelsel (38 % van de bevolking) is in 2017 niet veranderd. Het aanbod van rechtsbijstandverleners is in 2017 licht gedaald net als een jaar eerder. Dit werd met name veroorzaakt door een afname van het aantal advocaten dat een of meer toevoegingen deed; het aantal mediators nam wel toe. Bij de afname van het aantal advocaten dat toevoegingen deed, verdient opmerking dat het aantal toevoegingen sterker daalde.

Download:

Hierin staat onder meer beschreven:

  • hoe de toegang tot het recht zich heeft ontwikkeld;
  • welke trends te zien zijn in de vraag naar rechtsbijstand;
  • hoe het aanbod van rechtsbijstandverleners er uit ziet.


Bron: Raad voor Rechtsbijstand

Lees ook…

AFM Consumentenmonitor

Driekwart van de mensen die recent een claim hebben ingediend, vinden dat hun rechtsbijstandverzekeraar in het belang van de verzekerde heeft gehandeld. 7% vindt dat er niet in hun belang is gehandeld. Dit blijkt uit cijfers van de ‘AFM Consumentenmonitor: rechtsbijstandverzekeringen, voorjaar 2018’.

Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand 2016

Jaarlijks publiceert de Raad voor Rechtsbijstand de Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand (MGR). De monitor geeft inzicht in trends door de jaren heen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 okt 2018

Laatst gewijzigd

29 okt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.