Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 apr 2018 Nieuws

Verruiming acceptatiecriteria ouderen (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft ruimere acceptatiecriteria voor ouderen met een verhuiswens ingevoerd. Het wordt straks mogelijk voor geldverstrekkers om hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken te toetsen op basis van de werkelijke lasten, in plaats van de gangbare financieringsnormen. Door deze nieuwe manier van toetsen en de garantiestelling van NHG wordt de leencapaciteit van deze groep op een verantwoorde manier verhoogd, waardoor zij alsnog naar een nieuwe woning kunnen doorstromen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Ontvangt u over maximaal 10 jaar AOW? En wilt u een andere woning kopen?

Als u al AOW ontvangt of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt, dan kunt u te maken krijgen met aangescherpte financieringsmogelijkheden. Hierdoor kan het krijgen van een nieuwe hypotheek moeilijker zijn, ondanks dat uw nieuwe hypotheeklasten vaak lager uitvallen dan uw huidige lasten.

Per 17 juni 2018: kijken naar werkelijke lasten

De standaard manier van toetsen gaat ervan uit dat u de hele hypotheeksom via een anuïteiten hypotheek aflost. Maar als u een (gedeeltelijk) aflosvrije hypotheek heeft, dan betaalt u alleen rente en geen aflossing. Uw werkelijke lasten, het bedrag dat u maandelijks aan de bank betaalt, zijn in dat geval veel lager dan de fictieve lasten waar de standaard toets mee rekent.

NHG heeft daarom een nieuwe manier van toetsen ontwikkeld waardoor u in veel gevallen toch een passende hypotheek kunt krijgen.

Vanaf 17 juni 2018 kunt u een hypotheek met NHG sluiten waarbij gekeken wordt naar uw werkelijke lasten. Om voor deze werkelijke lasten toets in aanmerking te komen dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo dient u de rente voor langere periode vast te zetten.

 

Bron: Stichting WEW

Lees ook…

Update NHG voorwaarden en normen (2018)

NHG zet zich in voor een goed functionerende woningmarkt waarin iedere Nederlander kan wonen en blijven wonen in het huis of appartement dat past bij zijn of haar situatie.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 apr 2018

Laatst gewijzigd

18 apr 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.