Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 dec 2017 Nieuws

Besluit eindconversie WW

Met de Wet werk en zekerheid (Wwz) is per 1 juli 2015 in de Werkloosheidswet (WW) voor alle nieuwe WW-uitkeringen inkomensverrekening ingevoerd. Dit betekent dat met ingang van genoemde datum niet langer de gewerkte uren met de WW-uitkering worden verrekend, maar het inkomen dat met het werk wordt verdiend.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De urenverrekeningssystematiek bleef wel van toepassing op WW-uitkeringen met een eerste werkloosheidsdag gelegen voor 1 juli 2015. Dit was vooral van belang voor de uitvoerbaarheid voor het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (het UWV). Het was voor het UWV niet mogelijk naast de invoering van een geheel nieuwe WW-systematiek ook nog alle lopende uitkeringen op hetzelfde moment om te zetten.

Bij de totstandkoming van de Wwz is er al wel rekening mee gehouden dat de WW-uitkeringen op grond van de oude systematiek (urenverrekening) op enig moment zouden moeten worden omgezet naar de Wwz-systematiek (inkomensverrekening).

2018

Met het onderhavige besluit zal worden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om alle nog lopende WW-uitkeringen, naar schatting 17.000, te converteren naar de nieuwe uitkeringssystematiek. Alle lopende WW-uitkeringen worden vanaf 1 oktober 2018 omgezet.

Download: "Besluit eindconversie WW" (pdf, 18 pagina's)

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 dec 2017

Laatst gewijzigd

8 dec 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.