Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 okt 2017 Nieuws

Is uw Dienstverleningsdocument nog actueel?

De AFM heeft op 16 oktober de benchmark van de DVD-generator geüpdatet. Hierdoor moeten financiële dienstverleners mogelijk hun Dienstverleningsdocument (DVD) aanpassen. Controleer nu of uw DVD nog actueel is.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Aanbieders, bemiddelaars en adviseurs zijn verplicht om een gestandaardiseerd Dienstverleningsdocument aan de consument te verstrekken voor producten die onder het provisieverbod vallen. Uw DVD moet altijd actueel zijn. Dit is vastgelegd in de Nadere regeling gedragstoezicht financiële ondernemingen (Nrgfo). Uw DVD is niet meer actueel als uw dienstverleningsconcept wijzigt of als het aantal op de markt verkrijgbare producten (de benchmark) wijzigt.

Benchmark

Het DVD geeft de consument een beeld van de reikwijdte van uw dienstverlening. Is er bijvoorbeeld sprake van een vergelijking van een beperkt aantal producten of een groot aantal producten? In de DVD-generator heeft u onder meer ingevuld hoeveel producten u binnen een bepaalde productcategorie vergelijkt.
Het door u ingevulde aantal wordt in de DVD-generator afgezet tegen het totaal aantal in de markt verkrijgbare producten binnen de betreffende productcategorie. Dit noemen we de benchmark. Vervolgens concludeert de DVD-generator of u geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijkt. Uiteraard wijzigt het aantal in de markt beschikbare producten doorlopend.

Jaarlijks publiceert de AFM het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie. Deze laatste update vindt u op de laatste pagina van de Handleiding DVD-generator.

Hoe kunt u uw DVD actualiseren?

Ga naar het Digitaal loket op de website van de AFM en log in met uw AFM-ID. Selecteer in het menu links 'Financiële dienstverleners' en daarna 'DVD-generator'. Klik daarna op het tabblad Aanvragen. Hier kunt u onderaan de pagina op ‘Start dienst’ klikken. Vervolgens ziet u het DVD op basis van de gegevens die u eerder heeft ingevoerd.

Vul onder het kopje ‘objectieve analyse’ in hoeveel producten u binnen de betreffende productcategorie vergelijkt. In de DVD-generator wordt dit aantal afgezet tegen de geactualiseerde benchmark. Nadat u het hebt opgeslagen verschijnt uw geactualiseerde DVD en kunt u zien of de update leidt tot een gewijzigd DVD. Plaats het geactualiseerde DVD ook op uw website (als van toepassing).

 

Bron: AFM

Rubrieken

Trefwoorden

Opvoerdatum

24 okt 2017

Laatst gewijzigd

24 okt 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.