Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
26 jun 2017 Nieuws

Geen huurtoeslag meer voor bewoners van recreatiewoningen

Bewoners van recreatiewoningen hebben door een wijziging in de Wet op de huurtoeslag sinds 1 juli 2016 geen recht meer op huurtoeslag. De wet is gewijzigd omdat recreatiewoningen niet bedoeld zijn voor permanent verblijf.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De eisen die aan deze woningen worden gesteld – zoals isolatie en brandveiligheid – zijn veel lichter dan de eisen die worden gesteld aan woningen voor permanent verblijf. De overheid wil voorkomen dat zij burgers ondersteunt om in een woning te verblijven die daar niet geschikt voor is.

Niet met terugwerkende kracht

Bewoners van recreatiewoningen die op dit moment huurtoeslag ontvangen hoeven door het eindigen van hun recht op huurtoeslag geen plotselinge terugbetaling van hun ontvangen huurtoeslag te verwachten.

Wanneer stopzetten?

Als de Belastingdienst/Toeslagen vaststelt dat een bewoner van een recreatiewoning huurtoeslag ontvangt, sturen ze de bewoner een brief dat deze toeslag de maand daarop wordt gestopt. De huurtoeslag wordt niet met terugwerkende kracht per 1 juli 2016 gestopt, maar pas de maand nadat de bewoner een brief van de Belastingdienst hierover heeft ontvangen.

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Bezit van recreatiewoning wint sterk aan populariteit

De vraag naar recreatiewoningen neemt sterk toe. Door de lage rentestand is het vakantiehuis als belegging weer populair. De voorraad recreatiewoningen is in de afgelopen 10 jaar met ongeveer 15 procent toegenomen. Dit blijkt uit een rapport (zie download) van het Bureau Stedelijke Planning, in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), over huidige stand van zaken op de markt voor recreatiewoningen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 jun 2017

Laatst gewijzigd

26 jun 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.