Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
13 feb 2017 Nieuws

Vernieuwde editie 'De eindjes aan elkaar knopen'

In een jaar tijd is de handreiking De eindjes aan elkaar knopen een standaardwerk geworden in de dagelijkse ondersteuning van wijkteamprofessionals, vrijwilligers en anderen die mensen met schulden ondersteunen. Sinds de lancering van de eerste uitgave is de behoefte aan praktische kennis en inzichten in het complexe systeem rond schuldhulpverlening gegroeid. Daarom brengt Platform31 nu een geactualiseerde en uitgebreide versie uit: een handboek voor dagelijks gebruik én met een theoretische verdieping.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het afgelopen jaar is er het nodige veranderd in de wet- en regelgeving en geven recente onderzoeken onder andere op het gebied van neurowetenschappen en gedrag ons aanknopingspunten om onze dienstverlening aan mensen met risicovolle of problematische schulden effectiever te maken. Deze nieuwe ontwikkelingen kregen zo veel mogelijk een plaats in deze geactualiseerde uitgave.

Hoe beïnvloeden schulden het gedrag van mensen? Welke bevoegdheden hebben schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders? Hoe is het stelsel van schuldhulpverlening ingericht? De auteurs geven antwoord op deze en nog veel meer vragen. Zo helpen zij u op weg bij het vormgeven van een integrale aanpak. Nieuw is ook een door advocaat Erica Schruer opgestelde brievenbijlage met voorbeeldbrieven waarmee u concrete situaties aan kunt pakken. Daarmee kunt u als sociale professional echt het verschil maken.

Download: Via invoer e-mailadres krijgt men een download-link. (pdf, 85 pagina's), op nieuwe webpagina op icoontje klikken >>


Bron: Platform31

Lees ook…

Rol laaggeletterdheid in schuldenproblematiek aangetoond

Mensen die moeite hebben met lezen of rekenen zijn oververtegenwoordigd onder schuldenaren die zich aanmelden bij de schuldhulpverlening. Extra risico lopen onder andere 65+ers, mensen met een inkomen tot € 900, laagopgeleiden en mannen. Dit blijkt uit het onderzoek “Over de relatie tussen lees- en rekenvaardigheden en financiële problemen”.

Onderzoeksrapport “Oorzaken en schulden van in 2015 beëindigde faillissementen”

Met dit onderzoek wordt inzicht verkregen in de ontwikkeling van het aantal faillissementen en de financiële afwikkeling van de schuldenlast in faillissementen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

13 feb 2017

Laatst gewijzigd

13 feb 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.