Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
30 sep 2016 Nieuws

Internetconsultatie bescherming zzp-ers en mkb-ers bij financiële diensten en producten

Het ministerie van Financiën wil informatie verzamelen over de effectiviteit en gewenste mate van bescherming van zzp-ers en mkb-ondernemingen bij financiële dienstverlening.

O.a. wordt in consulatievragen gevraagd of het wenselijk is dat de reikwijdte van het provisieverbod aangepast dan wel uitgebreid wordt naar (een deel van) kleinzakelijke klanten en of het wenselijk is een wettelijke plicht op te nemen voor financiers van kleinzakelijke klanten om hen door te verwijzen naar (platforms van) alternatieve financiers.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Waar de bescherming van consumenten in de Wet Financieel Toezicht (Wft) consequent geldt voor alle financiële producten en diensten, verschilt de bescherming van kleinzakelijke klanten (zoals zzp-ers en mkb-ers) sterk per financieel product en type klant. Kleinzakelijke klanten worden hierdoor onafhankelijk van hun specifieke kennis en deskundigheid per producttype verschillend beschermd.

Om de effectiviteit en gewenste mate van bescherming in de Wft voor kleinzakelijke klanten van financiële dienstverlening te onderzoeken worden belanghebbenden en deskundigen uitgenodigd te reageren op het consultatiedocument. Het ministerie van Financiën wil met deze consultatie zoveel mogelijk feedback en suggesties ontvangen.

Klik hier voor internetconsultatie

Download:

Bijeenkomsten
Na afloop van de consultatieperiode zal het ministerie bijeenkomsten organiseren met belanghebbenden en deskundigen om hen te raadplegen over specifieke onderwerpen in het consultatiedocument. Op basis van de uitkomsten van de consultatie en de bijeenkomsten zal de huidige wettelijke bescherming van kleinzakelijke klanten worden beoordeeld en zal overwogen worden of aanpassing dan wel uitbreiding wenselijk is.

 

Bron: Rijksoverheid

De internetconsultatie is verlengd tot 8 oktober 2016.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 sep 2016

Laatst gewijzigd

30 sep 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.