Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 mei 2016 Nieuws

Risicometer Beleggen

Met behulp van een 'risicometer beleggen' kunnen particuliere beleggers de verschillende risicoprofielen van beleggingsportefeuilles beter vergelijken. Dit instrument is door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ontwikkeld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met de Risicometer Beleggen worden de risicoprofielen van verschillende aanbieders onderling vergelijkbaar. Zo wordt met de meter in één oogopslag duidelijk hoe een ‘conservatieve’ portefeuille van de ene aanbieder verschilt van een ‘gematigd defensieve’ portefeuille bij de andere aanbieder. Een aantal banken is per 1 mei 2016 gestart met deze 'Risicometer'.

Risicometer Beleggen

Het meten van het risico vindt plaats op basis van volatiliteit. Dit is de mate waarin de waarde van een portefeuille van beleggingen schommelt. Volatiliteit is een veel gebruikte maatstaf voor risico. De Risicometer Beleggen geeft een indicatie van de mate van volatiliteit op een schaal van 1 tot 7, van een beleggingsportefeuille die past bij een bepaald risicoprofiel.

Bron: NVB

Lees ook…

Beleggingsrekening doelkapitaal - rekenmodel voor indicatie aanvullende inleg e/o storting

Hoeveel dient relatie extra te sparen, of eenmalig in te leggen om alsnog op het gewenste doelkapitaal uit te komen? Heeft u in uw klantenportefeuille relaties met een beleggingshypotheek? Zit uw relatie nog op koers met zijn/haar beleggingsrekening? Dient tussentijds bijgestort te worden om het doelkapitaal (alsnog) te halen? Heeft u uw relatie hier over geïnformeerd?

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 mei 2016

Laatst gewijzigd

2 mei 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.