Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
5 apr 2016 Nieuws

Opnieuw Kamervragen energielabel

De toetsing door de Europese Commissie van de implementatie van Europese Richtlijnen gebeurt in twee fases. In de eerste fase onderzoekt de Europese Commissie of de bepalingen uit de Europese richtlijnen voldoende zijn omgezet in nationale regelgeving. In de tweede fase toetst de Commissie of de uitvoering van het beleid ook conform de Europese richtlijn is. Minister Blok geeft in zijn antwoorden aan dat nu sprake is van de tweede fase.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download "Beantwoording Kamervragen over het energielabel" (pdf, 4 pagina's)

Antwoord 4
"De Europese Commissie heeft in de pre-infractieprocedure met name gevraagd hoe de controle van de erkende deskundige in de praktijk tot stand komt, of het advies op het energielabel voldoende is toegesneden op de specifieke woning en hoe het staat met de handhaving. Ik heb deze vragen feitelijk beantwoord. Door de geavanceerdheid van het systeem kan de deskundige snel en accuraat de juistheid van het energielabel controleren."

Download "Beantwoording Kamervragen over energielabel huurwoningen" (pdf, 3 pagina's)

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Onderzoek naar het energielabel voor woningen

Inmiddels is bij 77% van de kooptransacties een energielabel aanwezig en zijn er tot en met 15 maart 2016 bijna 320.000 energielabels geregistreerd.

BK Ingenieurs concludeert in haar onderzoeksrapport dat bij 86% van de 140 bezochte woningen het geregistreerde energielabel gelijk blijft. Bij 7% blijkt bij de opname door de onderzoekers een beter energielabel gerealiseerd te worden dan is geregistreerd door de woningeigenaar en eveneens bij 7% valt het label bij opname door de onderzoekers slechter uit.

Nederlands energielabel mag van Europa, geen boete

De Europese Commissie stopt de procedure waarin werd onderzocht of het Nederlandse energielabel voor woningen wel voldoet aan de Europese regels. Een dreigende boete van 90 miljoen euro per jaar is daarmee van de baan.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

5 apr 2016

Laatst gewijzigd

5 apr 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.