Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 mei 2015 Nieuws

Onherroepelijke volmacht tot verkoop houdt ondanks daling huizenprijzen stand

In een uitspraak van de rechtbank is een onherroepelijke volmacht intact gelaten. De schuldenaar deed een beroep op de economische crisis en de daarmee gepaard gaande waardedaling van onroerende zaken ter onderbouwing van zijn stelling dat sprake is van gewichtige redenen in de zin van artikel 3:74 lid 4 BW die maken dat de onherroepelijke volmacht van hem aan zijn schuldeiser buiten werking dient te worden gesteld.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Rechtbank heeft dit argument verworpen."De waardedaling is daarmee in ieder geval geen omstandigheid die maakt dat de schuldeiser naar redelijkheid en billijkheid niet de handhaving van de volmacht mag verwachten."

Het verweer dat de eerste hypotheekhouder niet de voor verlening van een recht van tweede hypotheek vereiste toestemming heeft verleend, wordt ook verworpen.

"De schending van een bepaling houdende een verbod tot het vestigen van andere hypotheken zonder toestemming regardeert immers slechts de verhouding tussen de partijen bij die betreffende hypotheekakte - in casu hypotheekgever en de eerste hypotheekhouder - en leidt mogelijk tot opeisbaarheid van de hypothecaire vordering van de eerste hypotheekhouder, maar doet niets af aan de rechtsgeldigheid van de vestiging van het tweede recht van hypotheek."


Lees hier de volledige uitspraak


Bron: Rechtspraak.nl

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 mei 2015

Laatst gewijzigd

6 mei 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.