Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 sep 2014 Nieuws

DSI uitvoerder tuchtrecht bij bankierseed

Er komen gedragsregels voor alle medewerkers in de bankensector. Dit is eerder vastgelegd in het wijzigingsbesluit Financiële Markten. Naar verwachting gaat de invoering van de bankierseed voor nieuwe medewerkers in vanaf 1 januari 2015 en voor bestaande medewerkers per 2016.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Eerder heeft de NVB openbaar gemaakt dat de uitvoering van het tuchtrecht voor bankmedewerkers in handen komt van DSI. De komende periode gaan DSI en de NVB met elkaar in gesprek over de precieze vormgeving van het tuchtrecht.

Bron: DSI

 

Wat houdt de (huidige) bankierseed in?
De bankierseed (hierna "eed") is een moreel-ethische verklaring die moet worden afgelegd door personen die op geschiktheid moeten worden getoetst door de AFM en/of DNB, in het kader van hun functie als beleidsbepaler of toezichthouder (commissaris) van een financiële onderneming. De eed bevat verklaringen op het gebied van onder meer het centraal stellen van klantbelang, geen misbruik maken van kennis, geheimhouding van hetgeen is toevertrouwd en het maken van een zorgvuldige belangenafweging.


(Bron: AFM)

 

Lees ook…

Tuchtrecht voor alle bankmedewerkers

Er komt tuchtrecht in de bankensector. Met deze wetswijziging ondersteunt het kabinet het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) om te komen tot gedragsregels met tuchtrecht voor bankmedewerkers. Dit is in lijn met de kabinetsvisie voor de Nederlandse bankensector waarin het belang van tuchtrecht wordt onderschreven. Het kabinet vindt het van belang dat de sector tuchtrecht zelf organiseert.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 mei 2014

Laatst gewijzigd

3 sep 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.