Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 dec 2013 Nieuws

Bijdrage Waarborgfonds Motorverkeer 2014 omlaag

Wie verkeersschade oploopt door een onbekend of onverzekerd motorrijtuig, kan een beroep doen op de Stichting Waarborgfonds Motorverkeer. De schade wordt dan uit dat fonds vergoed. Verzekeraars leveren een bijdrage aan dit fonds. Hoeveel dat is, wordt jaarlijks vastgesteld. De bijdrage voor 2014 is onlangs bekendgemaakt: die is lager dan in 2013.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Rijdt degene die schade aan je auto heeft veroorzaakt door, dan kun je terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Ook letselschade, schade aan een fiets, huis of tuin kan voor vergoeding in aanmerking komen. Bepalend is of een schade is ontstaan dóór een ander motorvoertuig, niet áán een motorvoertuig.
 
Minder schade, lagere bijdrage
Om de schadevergoedingen te betalen moeten autoverzekeraars wettelijk bijdragen aan het fonds. Ieder jaar wordt opnieuw bepaald hoeveel dat is. De Stichting Waarborgfonds Motorverkeer heeft in november de tarieven voor 2014 bekendgemaakt. Vanwege een daling van het aantal schades in 2013, en daarmee van de schadelast, wordt de bijdrage naar beneden bijgesteld. In 2014 betalen verzekeraars voor gekentekende motorrijtuigen, exclusief bromfietsen, 7 euro. Voor ongekentekende motorrijtuigen, inclusief bromfietsen, geldt het tarief van 1,10 euro.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Lees ook…

Waarborgfonds lanceert Schadezonderdader.nl

Wie verkeersschade oploopt door een onbekend of onverzekerd motorrijtuig, kan een beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer. Veel Nederlanders weten echter niet met welke problemen ze er precies terecht kunnen. Met de nieuwe website schadezonderdader.nl wil het Waarborgfonds daar verandering in brengen.

Bijdrage 2013 Waarborgfonds bekend

De tarieven die autoverzekeraars in 2013 wettelijk moeten bijdragen aan het Waarborgfonds zijn gelijk gebleven met 2012, omdat het aantal schaden in 2012 is gedaald.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 dec 2013

Laatst gewijzigd

2 dec 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.