Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 aug 2013 Nieuws

Verbond tegen ‘dubbele advieskosten’

Het Verbond vindt het ontoelaatbaar dat sommige adviseurs misbruik maken van het ‘eerbiedigende werking’-regime bij het provisieverbod, door kosten dubbel in rekening te brengen bij de consument. De AFM maakte vorige week bekend relatief veel signalen te krijgen over ‘dubbel betalen’. Het Verbond juicht het toe dat de toezichthouder daar werk van wil maken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uw mening

 
Berend Tooms
5 aug 2013
Relatief veel signalen? 1, 5, 10, 50, roept u maar. En op basis hiervan dan maar een positie innemen. Clubs die in het verleden op de produkten waar het hier over gaat vaak anderen 2 keer zoveel provisie betaalden dan dat aan mij deden (sukkel die ik ben). Die partijen bestaan allang niet meer. Zelfs aan die gedupeerden wordt door mij belangeloos hersteladvies gegeven.
Nou ja, hersteladvies.... meestal niet meer dan een wake-up call, want repareren is er vaak niet bij. Welke van die clubs heeft daar een goede oplossing voor?
En maar roepen dat "ze" het niet goed doen, die adviseurs. Het zal best voorkomen. Een positief bericht zou ook wel eens goed zijn. Ongelofelijk veel uren gaar hier inzitten, dat nog afgezien van alle ander kosten.
Klein voorbeeldje van afgelopen week van een klant met een beleggingshypotheek (niet bij de rabo) die bij de Rabo werkt. Die tillen wij naar een soortgelijk aflossingsprodukt, maar met veel minder kosten, dus hogere opbrengst. Dat na een uitgebreid adviestraject. Rekenen wij uiteindelijk 350,- om de afwikkeling verder te verzorgen. "Ja, maar het hersteladvies is toch gratis". Ik kan me dus wel een voorstelling maken van de klachten als zelfs deze mensen het niet snappen.
 
Denis Ristovski
2 aug 2013
Geen speld tussen te krijgen.
 
Harry Waaijenberg
2 aug 2013
Wij doen het niet (komt gewoon niet voor eigenlijk), maar daar gaat het niet om. Het lijkt mij alleen dat deze discussie wat eenzijdig wordt bekeken. Als ik een handeling uit moet voeren die bijv. een vergoeding van € 500 zou rechtvaardigen, en ik krijg door de overgangsregeling nog € 300 vergoed van de verzekeraar, en spreek met de cliënt (transparant natuurlijk) een aanvullende nota af van € 200, wat is daar dan verkeerd aan? Dat is toch niet "dubbel betalen"? Maar ik ben bang dat nu weer alles zo opgevat wordt, wanneer er ook maar enigszins sprake is van provisie + nota. Eerst (per zaak!) kijken waar het over gaat, dán pas oordelen!
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 aug 2013

Laatst gewijzigd

2 aug 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.