Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 mrt 2013 Nieuws

Blok hypotheek Top of Flop?

RTL Nieuws heeft deze week eerder een onderzoek gedaan naar de animo voor de Blok-hypotheek bij banken. Deze bleek er tijdens het onderzoek nauwelijks te zijn. Minister Blok en de PvdA denken dat het een kwestie van tijd is dat belangstelling toeneemt. De Blok-hypotheek had een stimulans voor de woningmarkt moeten worden. Het idee dat met name starters een deel van de verplichte aflossing met een tweede lening de maandlasten kunnen verlichten, klinkt ingewikkeld en is té ingewikkeld, vinden veel hypotheekadviseurs.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Lees ook…

MoneyView ziet kansen in 'Blok'hypotheek

MoneyView schrijft over kansen met de 'Blok'hypotheek in VVP dat deze week verschenen is. In de hyperlink is het artikel te downloaden.

Woonakkoord struikel'Blok' voor toekomstige doorstromer

Diverse partijen stellen dat de aanpassing van het woonakkoord (50% aflossingsvrij) toch positieve kanten heeft. Fintool heeft een rekenmodel gemaakt, waaruit blijkt dat de aanpassing van het woonakkoord, zoals deze week bekend gemaakt is, een blok aan het been is.

Uw mening

 
I.E. van der Leeden
29 mrt 2013
De 'Blok-Hypotheek' voegt wel degelijk iets toe t.o.v. de nieuwe hypotheekregels. Dat deze constructie bedacht moest worden om m.n. starters tegemoet te komen is een gevolg van de starre wetgeving die zegt dat er alleen rente-aftrek is als de gehele woningschuld tenminste annuitair afgelost wordt. De oplossing van Blok is dus een 'work-around' om vooralsnog een 50% aflossingsvrije hypotheek mogelijk te maken (weliswaar in box3). Het geeft de klant een aanmerkelijk lagere hypotheeklast en biedt veel interessante planningsmogelijkheden voor de toekomst waar de klant beslist voordeel aan kan hebben. Het bericht dat banken en tussenpersonen niet geinteresseerd zouden zijn vindt ik prematuur. Er is gewoonweg nog niet voldoende naar gekeken. En dat is erg jammer want de woningmarkt vraagt nu juist om een adequate aanpak. Het wordt dus hoog tijd dat een bankinstelling dit vlot gaat oppakken en dit nog voor de zomer in de etalage zet. Die bank zal goede zaken kunnen doen met hulp van adviseurs die dit gelijktijdig omarmen en zich eigen maken.
 
Hans Oostrum
29 mrt 2013
Wat we nodig hebben is rust en duidelijkheid op de woningmarkt. De Blok hypotheek zorgt voor onrust en onduidelijkheid. Laat starters maar meteen wennen aan een lastenopbouw alleen op basis annuiteiten: dat is dan duidelijk en zorg voor rust!
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 mrt 2013

Laatst gewijzigd

29 mrt 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.