Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 nov 2012 Nieuws

Huizenkoper op de valreep in actie

Mensen die toch al van plan zijn om een huis te kopen, kunnen dat maar beter nog dit jaar doen en de koopakte uiterlijk op 31 december tekenen. Volgend jaar kan er niet meer geprofiteerd worden van de huidige fiscale voordelen en gaan de maandlasten aanzienlijk omhoog, schrijft de NVM in een nieuwsbericht.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Volgens Ronald Tiemessen, directeur bij de Hypotheekshop, sluiten momenteel veel mensen op de valreep nog een hypotheek af.

Hij wijst erop dat iemand met een gelijkblijvend inkomen vanaf volgend jaar 5 tot 10 procent minder hypotheek kan krijgen. Daarnaast moeten hypotheken die vanaf 2013 worden afgesloten, volledig worden afgelost. Nu mag een hypotheek op basis van Nationale Hypotheek Garantie nog voor de helft aflossingsvrij zijn.

De NVM beaamt de drukte op de woningmarkt. Roeland Kimman van de makelaarsvereniging: "We merken dat er veel meer belangstelling is voor woningen, mensen willen snel schakelen. Degenen die toch al plannen hadden om een huis te kopen, trekken het naar voren". Het is volgens hem nog maar afwachten of al die koopaktes doorgaan. "Banken financieren veel minder."

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte woensdag bekend dat de prijzen van bestaande koopwoningen in oktober met 7,8 procent zijn gedaald ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De woningen zijn volgens Kimman aantrekkelijker geprijsd dan ooit te voren.

 

Bron: NVM


 

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 nov 2012

Laatst gewijzigd

23 nov 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.