Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
19 nov 2012 Nieuws

Regels toeslagpartner gewijzigd (2013)

De Belastingdienst heeft een overzicht gemaakt van de wijzigingen van de toeslagen voor 2013. De regels voor het hebben van een toeslagpartner veranderen. Ze worden grotendeels gelijk aan de regels voor fiscaal partnerschap. Dit kan gevolgen hebben voor uw toeslag(en). De volgende wijzigingen gelden voor alle toeslagen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De regels voor het hebben van een toeslagpartner veranderen. Zie hulpmiddel "Wie is mijn toeslagpartner?".

Een paar voorbeelden:

  • U woont ongehuwd samen met uw partner en 1 van u heeft een minderjarig kind. Uw partner is dan uw toeslagpartner.
  • U woont met een aantal mensen in een studentenhuis. Was uw huisgenoot uw toeslagpartner, dan wordt hij nu uw medebewoner.
  • U hebt een verzoek bij de rechtbank ingediend voor scheiding van tafel en bed en u woont niet meer op hetzelfde adres. Dan bent u niet meer elkaars toeslagpartner.

Toetsingsinkomen verandert
Vanaf januari wordt uw loonstrook eenvoudiger door de Wet uniformering loonbegrip. Door deze wet verandert uw toetsingsinkomen. Dit kan gevolgen hebben voor uw toeslag(en). Zij hebben de toetsingsinkomens zo veel mogelijk aangepast. Dat kon helaas niet in alle gevallen. Bijvoorbeeld als u zelfstandig ondernemer bent. Controleer daarom altijd uw toetsingsinkomen. Klopt dit niet? Geef dan een inkomenswijziging door met Mijn toeslagen.

Ook rente bij terugbetalen definitieve berekening
Zij betalen u rente als ze toeslagen nabetalen op grond van een definitieve berekening. Met ingang van 2013 moet u rente aan de Belastingdienst betalen als uit de definitieve berekening blijkt dat u toeslag moet terugbetalen. Geef wijzigingen daarom zo snel mogelijk door. Dan krijgt u de juiste toeslag.

Dwangsom
Met ingang van 2013 geldt de Wet dwangsom als zij niet op tijd een beslissing nemen. Hebt u vóór 1 januari 2015 geen definitieve berekening over 2013 gekregen? Dan kunt u een dwangsom eisen van Belastingdienst/Toeslagen.

Geef wijzigingen door
Zij gaan strenger controleren of de gegevens die u aan hen doorgeeft, juist zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen zij u een boete opleggen. Verandert er iets in uw inkomen of situatie? Geef de wijzigingen dan binnen 4 weken aan de Belastingdienst door met Mijn toeslagen.

Bron: Belastindienst

Rubrieken

Trefwoorden

Opvoerdatum

19 nov 2012

Laatst gewijzigd

19 nov 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.