Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 sep 2012 Nieuws

Zonnepanelen financieren via crowdfundingplatform

Een nieuw plaftform is gestart voor het financieren van zonnepanelen buiten de banken om.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Investeerders
Meerdere particulieren investeren een klein bedrag in een project voor de aanschaf van zonnepanelen. Het platform ‘geldvoorelkaar.nl’ beoordeelt of de geldaanvrager kredietwaardig is. Het platform rekent EUR 75 administratiekosten en eenmalig 3 procent over het totale bedrag.

Voordeel geldlener
Het voordeel voor de consument kan zijn dat een financiering toch verkregen wordt, waar reguliere banken mogelijk afhaken (debiteurenrisico ZZP-er / gepensioneerden / te gering investeringsbedrag).

Ook kunnen de kosten van een tweede hypotheek zwaarder wegen, dan een financiering via een familiehypotheek, of bovengenoemd platform.

Financieringsrente voor leningen voor woningverbetering is fiscaal aftrekbaar.

Lees ook…

Zonnepanelen en woningfinanciering

Als een woningbezitter zonnepanelen wil laten plaatsen, kan de vraag rijzen of hij de kosten daarvan met een lening kan financieren. Dat zal meestal niet zo'n punt zijn. Interessanter is natuurlijk de vraag of deze lening als eigenwoningschuld kan kwalificeren waardoor de rente en kosten van de financiering fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. Voor de hypotheekadviseur kan dit punt mogelijk commercieel van belang zijn. In de regel zullen de zonnepanelen als onderdeel van de woning kunnen worden beschouwd. In dat geval kan de financiering als eigenwoningschuld worden aangemerkt. Dit wordt ondersteund door het volgende standpunt van het ministerie van Financiën.

15% subsidie voor zonnepanelen

Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vanaf 2 juli 2012 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 sep 2012

Laatst gewijzigd

6 sep 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.