Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 aug 2012 Nieuws

Zorgfinancieringsplan met 'verzilverd wonen'

Oudere Nederlanders moeten een groter deel van hun eigen zorgkosten betalen, onder meer door hun huis te verkopen. Daar pleit hoogleraar economie Lans Bovenberg voor.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In een interview in Trouw pleit Bovenberg voor het verkopen van de woning om daaruit een deel van de zorgkosten te betalen. Dit doordat de overheid de stijgende zorgkosten niet meer kan dragen. In zijn plannen moeten jongeren gestimuleerd worden om een huis te kopen en af te lossen.

 

Degene die met pensioen gaat, verkoopt zijn huis aan een woningbouwcorporatie en gaat huur betalen voor dezelfde woning. Uit de verkoopwinst kan dan een 'zorgpensioen' aangekocht worden om deels zorgkosten te betalen.

 

Bron: Trouw

 

** De hoogleraar gaat volledig voorbij aan het principe van vraag en aanbod. Bij een verdere vergrijzing zal er voor bepaalde type woningen een afnemende vraag zijn. Torenstad Verzilverd Wonen is op dit moment geen succesnummer. Zie Torenstad Verzilverd Wonen - "Het is op dit moment niet mogelijk om uw woning te verzilveren. De huidige woningmarkt is te onzeker voor beleggers en corporaties om woningen aan te kopen."

 

Lees ook…

Financiële instellingen laten ouderenmarkt links liggen

De Nederlandse financiële sector speelt onvoldoende in op de verzekerings- en bankbehoeften van de steeds groter wordende groep ouderen. Dat concludeert adviesbureau PricewaterhouseCoopers in een onderzoek in opdracht van Holland Financial Centre, een initiatief van verschillende partijen uit de financiële hoek.

Hypotheekbezitter hard getroffen door Gedragscode

Ondanks dat de Gedragscode Hypothecaire Financieringen een afspraak is tussen alle aanbieders, het ministerie en toezichthouders, blijkt in de praktijk dat banken de afspraken uit de gedragscode niet of slechts beperkt hebben geïmplementeerd.

Uw mening

 
Harry Waaijenberg
31 jul 2012
Helemaal eens met Fred, maar daarvan afgezien: heeft de Hoogleraar ook geleerd dat er geen banken meer zijn (gestuurd door de nieuwe regels en normen) die nog een "overwaarde hypotheek" verstrekken?
 
Fred van den Broek
30 jul 2012
Je zal je hele leven maar gehuurd hebben. Hoe lossen we dat dan op?
Of andersom geredeneerd, waarom zou ik nog kopen als ik straks toch alles mag inleveren?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

30 jul 2012

Laatst gewijzigd

24 aug 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.