Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 jul 2011 Nieuws

Fiscus controleert op beschikking eigenrisicodragerschap ZW

KPMG Meijburg & Co waarschuwt dat de Belastingdienst extra controleert of werkgevers die eigenrisicodrager Ziektewet (ZW) zeggen te zijn wel een beschikking van de fiscus hebben.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

Een werkgever kan ervoor kiezen eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet (ZW). Hij betaalt dan voor de ZW een lagere sectorpremie, dan wel een lagere premie Uitvoeringsfonds voor de overheid (Ufo-premie). Maar een werkgever kan alleen eigenrisicodrager voor de ZW worden als hij daartoe tijdig een verzoek bij de Belastingdienst heeft ingediend. De Belastingdienst geeft dan een beschikking af.
 
Loondoorbetaling
In de praktijk blijkt het volgens KPMG Meijburg & Co voor te komen dat werkgevers in hun loonadministratie aangeven eigenrisicodrager te zijn en het lagere premiepercentage toepassen, zonder een beschikking van de Belastingdienst te hebben. ‘Dit is onjuist. Mogelijk komt dit misverstand door de wettelijke loondoorbetalingsverplichting van twee jaar bij ziekte van een werknemer. Dit is echter niet hetzelfde als het eigenrisicodragerschap’
 
Naheffingen
Bij KPMG Meijburg zijn berichten binnengekomen dat de Belastingdienst vanwege deze vergissing in de praktijk extra controleert. ‘Dit kan bij geconstateerde fouten tot zeer aanzienlijke correcties en naheffingen met boete leiden.’
 
Bron: AccountancyNieuws, 27-07-2011

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

27 jul 2011

Laatst gewijzigd

27 jul 2011

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.