Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
18 jan 2011 Nieuws

NVB voorzitter: 'We zijn er nog niet'

De Nederlandse Vereniging van Banken zal zich ook dit jaar inzetten om samen met de banken de verbeteringen tot stand te brengen die nodig zijn om een herhaling van de kredietcrisis te voorkomen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

"Hopelijk kunnen we de scepsis in de samenleving over wat er in de bankwereld gebeurt achter ons laten. De grote schrik, de grote verwijten liggen hopelijk achter ons. We verwachten dat het stof neerdaalt in 2011. We doen een beroep op een ieder. Het gaat nu om de feiten en de verandering, laten we de beelden achter ons laten. We hebben immers een banksector om trots op te zijn!"
 
Dit zei voorzitter voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken over de actuele ontwikkelingen in de banksector. Hij deed dit tijdens de opening van het nieuwe kantoor van de Nederlandse Vereniging van aan de Amsterdamse Zuidas.
 
"Misschien markeert het nieuwe begin van de NVB ook wel de afsluiting van een heftige, moeilijke maar ook leerzame periode: die van de financiële crisis," zei NVB-voorzitter Boele Staal. "Direct na het uitbreken van deze crisis hebben de banken hun verantwoordelijkheid genomen. Zij begrepen de onvrede en onzekerheid van velen in onze samenleving en in de politiek. Zij beseften dat zij samen hard moesten werken aan vertrouwen. Een middel daarvoor was de Code Banken. De Code Banken, stelt de klant centraal. De Code bevat richtlijnen voor onder andere beter risicobeheer, permanente scholing en een verantwoord beloningsbeleid. De eerste resultaten, zo heeft de onafhankelijke Monitoring Commissie vorige maand gemeld, zijn bemoedigend. Het glas is half vol. Er is het nodige bereikt maar we zijn er nog niet. Wij nemen de oproep van de Monitoring Commissie dat er in 2011 een tandje bij moet ter harte."
 
Bron: NVB, 17-01-2011

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

18 jan 2011

Laatst gewijzigd

18 jan 2011

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.