Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
23 jun 2010 Nieuws

Weer onenigheid AFM en NVB

De AFM en de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hebben onenigheid over de risicoprofielen voor beleggers. De NVB voelt zich niet serieus genomen. Het rommelt al langer tussen beide organisaties.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

 

De AFM wil risicoprofielen voor beleggers standaardiseren en stuurde daarover een voorstel rond. Daarop ging de toezichthouder in gesprek met een aantal deskundigen, maar ging niet te rade bij de NVB. 'We krijgen de indruk dat ze liever met anderen praten dan met ons', zegt adviseur financiële markten Rob Verjans van de NVB volgens het FD. De AFM zegt juist dat ze in april de NVB heeft uitgenodigd, maar dat sindsdien niets meer van de bankenclub is gehoord.

 
Volgens het FD botert het al langer niet tussen de twee. Eerder stonden ze tegenover elkaar in het tophypotheken-dossier. NVB-voorzitter Boele Staal hekelde de AFM, die hij verweet 'goedkoop te scoren'. AFM-voorman Hans Hoogervorst zei eerder nooit zo veel 'wrakhout' te hebben gezien als in de financiële sector.
 
Bron: Het Financieele Dagblad, 23-06-2010

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

23 jun 2010

Laatst gewijzigd

23 jun 2010

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.