Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
10 feb 2009 Nieuws

Betaalpauze voor hypotheken met NHG

Huiseigenaren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgen waarschijnlijk ruimte om een betalingspauze in te lassen als ze financieel in de problemen komen. Dit zegt directeur Karel Schiffer van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Huiseigenaren met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgen waarschijnlijk ruimte om een betalingspauze in te lassen als ze financieel in de problemen komen. Dit zegt directeur Karel Schiffer van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de uitvoerder van de NHG.

 
Waarborgfonds Eigen Woningen is volgens Z24 met minister Eberhard van der Laan van VROM in gesprek over het invoeren van een nieuwe regeling. Die moet mensen met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie die vanwege echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid in financiële problemen komen, toestaan een achterstand op het betalen van hun hypotheek op te lopen.
"Het idee is dat iemand die op een huis van twee ton bijvoorbeeld een hypotheek heeft van 1.000 euro in de maand, gedurende twaalf, 24 of 36 maanden een betalingspauze te geven. Met het bedrag dat op deze manier niet wordt betaald, laat je de hypotheek vervolgens oplopen", aldus Schiffer. Wordt er 24 maanden niet betaald, dan wordt de hypotheek in bovenstaand voorbeeld dus verhoogt van 200.000 tot 224.000 euro. Mensen zouden hier niet extra voor hoeven te betalen.
 
Door toe te staan dat mensen in financiële problemen tijdelijk hun hypotheek niet betalen, voorkom je dat ze gedwongen hun huis moeten verkopen, met alle ellende van dien, terwijl ze na twee jaar misschien wel weer in staat zijn hun lasten te dragen, legt Schiffer uit. "We moeten alleen nog de goedkeuring van de minister hebben," aldus Schiffer. "Die hoop ik op 1 april te hebben, zodat we de regeling op 1 juni kunnen introduceren." De regeling zou in feite een nieuwe invulling zijn van de bestaande Woonlastenfaciliteit. Volgens deze regeling kunnen woningbezitters met een NHG-hypotheek die buiten hun schuld in financiële moeilijkheden zijn gekomen, geld lenen om hun hypotheek te kunnen aflossen. Deze regeling is in de praktijk alleen zeer ingewikkeld, waardoor hij nauwelijks wordt gebruikt. Een woordvoerder van minister Van der Laan zegt in een reactie dat het ministerie "geen tussenstanden" naar buiten wil brengen.
 
Bron: Z24, 10-02-2009

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

10 feb 2009

Laatst gewijzigd

10 feb 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.