Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
2 feb 2009 Nieuws

Steun voor woningbezitter in acute geldnood

Woningbezitters die buiten hun schuld om in betalingsproblemen komen, bijvoorbeeld door ontslag, kunnen tijdelijk van hun hypotheeklast af. De steunmaatregel geldt alleen voor woningeigenaars met een Nationale Hypotheekgarantie.

  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Woningbezitters die buiten hun schuld om in betalingsproblemen komen, bijvoorbeeld door ontslag, kunnen tijdelijk van hun hypotheeklast af. De steunmaatregel geldt alleen voor woningeigenaars met een Nationale Hypotheekgarantie.

 
Bewoners die een hypotheek hebben afgesloten met NHG, kunnen een beroep doen op de Woonlastenfaciliteit als zij door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of werkloosheid in de betalingsproblemen komen. De rente- en aflossingsverplichting wordt dan tijdelijk (deels) overgenomen. Mensen krijgen dan de tijd om uit de financiële problemen te komen. Het voorgeschoten geld moet wel terugbetaald worden. De Woonfaciliteit werd al eerder geïntroduceerd, maar nog weinig mensen maken er gebruik van.
 
Verder borgt het Waarborgfonds Sociale Woningbouw nu leningen van corporaties tot 200.000 euro. Deze grens gaat tijdelijk omhoog. Woningcorporaties kunnen zo, onder strikte voorwaarden, duurdere koopwoningen overnemen van commerciële partijen. Zij kunnen deze woningen dan tijdelijk verhuren.
 
Bron: ministerie van Financiën, 30-01-2009

Uw mening

 
Frans M. Boom
3 feb 2009
Waarom moeilijk doen als je bij excecutie gewoon via NHG je geld krijgt?
Misschien moet daar een drempel ingelast worden dat indien een geldgever niet voldoende heeft meegewerkt aan een oplossing hij gekort kan worden.
Zou zomaar kunnen werken als het om geld gaat.
 
Ken
2 feb 2009
Met een aantal geldverstrekkers geprobeerd om voor cliënten gebruik te kunnen maken van de woonlastenfaciliteit...... helaas, ze wisten niet eens wat het was, even rustig uitgelegd; na de aanvragen te hebben ingediend werd het gewoon afgewezen...... men vond het te zwak (maar daar was deze faciliteit dus wel voor) , maar de bank heeft het laaste woord en mag beslissen of ze wel of niet meewerken; als je geen HBO`r bent of meer dan 40K per jaar verdient heb je pech en ben je oninteressant.
 
Fred van Maanen
2 feb 2009
dan moeten de geldverstrekkers dit ook willen ondersteunen o.a. Aegon doet dat niet....
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

2 feb 2009

Laatst gewijzigd

2 feb 2009

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.