Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
29 dec 2008 Nieuws

AFM adviseert over oversluiten

Op zijn consumentensite geeft de Autoriteit Financiële Markten tips en advies over oversluiten van de hypotheek.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

“De redenen om je hypotheek over te sluiten kunnen verschillend zijn. Het kan zijn dat je lagere maandlasten wilt hebben of dat je een verbouwing hebt gepland. Wanneer je je hypotheek gaat oversluiten, los je je huidige hypotheek af met een nieuwe hypotheek. Je kunt ook het product waarmee je vermogen opbouwt voor de aflossing oversluiten, bijvoorbeeld de beleggingsverzekering.” De consumententips zijn hier in te zien. Opvallend is verder dat de toezichthouder verwijst naar een rekenmodule op de website van Overgeld.nl van De Telegraaf waar een consument zelf kan uitrekenen of oversluiten verstandig is.

 

Bron: AFM, 29-12-2009

 

Uw mening

 
Erik Seisveld
4 jan 2009
Opvallend onderdeel van de 'oversluittool' van www.overgeld.nl is de vraag wat de invuller voor rente verwacht na zijn huidige rentevaste periode. Hier valt of staat de berekening mee, terwijl niemand een zinnige voorspelling kan doen over rente in de toekomst.
 
Linda Wulfert
29 dec 2008
Ik vind het erg dat de AFM de bijleenregeling niet noemt. Daar krijg je toch echt mee te maken als je de kosten van de overgesloten geldlening gaat meefinancieren. Slecht advies dus.
 
Harry Waaijenberg
29 dec 2008
Alsof de AFM zélf weet wat goed is....
 
George Wognum
29 dec 2008
Elk nadeel heb z'n voordeel. Voortaan een berekeningetje in het dossier en klaar. De berekening is AFM-proof. Ik bedoel als de AFM er naar verwijst, mag ik er toch vanuit gaan dat dit goed is.
 
Jeroen van Goor
29 dec 2008
Berend en Tim. Maak jullie niet zo druk; slecht voor je bloody pressure. Het advies wat de AFM geeft op de site is een gezond en prima advies. De doorverwijzing naar Telegraaf is misschien wat minder gelukkig. Vergeet niet dat koopsommenkoningen e.d. nog steeds bestaan en dit type verkoper moet toch echt eens de wereld uit geholpen worden.
 
Tim van de Poel
29 dec 2008
Beste Berend. Wat dacht je van de AFM als franchiseketen met Televaag adviseurs.
 
Berend Tooms
29 dec 2008
Dit is toch wel de bloody limit. Ik scheef elders wel eens dat er straks alleen nog een afm-verzekeraar, een afm-bank en een afm-tussenpersoon zou kunnen bestaan. Ik heb me daarin vergist, waarvoor excuses. In de toekomst zou volgens deze berichtgeving namelijk volgens de afm de televaag de adviseur moeten zijn van wakker (en slapend waarschijnlijk ook) Nederland. En dan deze reclamecampagne ook nog voor een groot deel gefinancierd door het "gewone" intermediair.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

29 dec 2008

Laatst gewijzigd

29 dec 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.