Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
4 jun 2020 Nieuws

Notaris 'te transparant'

Klager heeft zijn woning ‘kosten koper’ verkocht aan een koper. De notaris is door de koper van de woning belast met de levering. Op de nota van afrekening stond onder meer een te betalen bedrag van € 20,43 exclusief BTW vermeld voor ‘3x kosten overboeking’. Klager verwijt de notaris dat hij klager kosten in rekening heeft gebracht die vallen onder het begrip ‘gebruikelijk werkzaamheden’.
2 aug 2019 Nieuws

Benaderen klanten rond vertrek bij bank

De bankmedewerker was beleggingsspecialist en zou boventallig worden verklaard. Hij stuurt aan vijf klanten een bericht over zijn vertrek. In deze berichten verzoekt hij de ontvangers om discreet met deze informatie om te gaan, omdat zijn vertrek bij de bank uitsluitend in beperkte kring bekend is.
16 mei 2019 Nieuws

Kamervragen tuchtrecht banken

Minister W.B. Hoekstra reageerde op Kamervragen over het nog steeds tekortschieten van het tuchtrecht voor banken. Consumenten wenden zich soms tot het tuchtrecht om een zakelijk geschil te beslechten. Het tuchtrecht banken ziet daar niet op.
3 mei 2019 Nieuws

Taxateur overschrijdt grens in verzet tegen wenswaarde

Klager wil zijn huis laten taxeren vanwege een verbouwing, maar vindt de marktwaarde van de taxateur te laag. Hij vraagt om een aangepaste taxatie. De taxateur maakt een 2e rapport met een aanpassing van de waarde na verbouwing.
2 mei 2019 Nieuws

Taxateur is onpartijdig in echtscheidingsprocedure

Op verzoek van de Rechtbank, wordt een taxateur gevraagd om een woning in een echtscheidingsprocedure te taxeren. De getaxeerde waarde is bindend. Op verzoek van klager maakt de taxateur een afspraak met de ex-partner die in de woning woont. Klager wil bij de inspectie aanwezig zijn, maar de ex-partner weigert.
26 apr 2019 Nieuws

Kopiëren handtekeningen klanten

Op 3 april 2019 heeft de Tuchtcommissie uitspraak gedaan in 61 soortgelijke zaken. De Tuchtcommissie heeft inmiddels 5 uitspraken gepubliceerd.
8 nov 2017 Nieuws

Uitspraak Tuchtraad Communicatie wijziging

Een uitvaartverzekeraar heeft een wijziging aangebracht in de methode voor het berekenen van de kosten die bij aankoop en het premievrij maken in rekening worden gebracht. Zij heeft in haar generieke melding de indruk gewekt dat de wijzigingen voor haar verzekeringnemers slechts verbeteringen inhielden, en in elk geval hun aanspraken niet zouden verminderen. Deze indruk was onjuist.
13 sep 2016 Nieuws

Kamervragen over tuchtrecht financiële sector

Minister Dijsselbloem van Financiën heeft de Tweede Kamer de antwoorden op Kamervragen over tuchtrecht in de financiële sector toegezonden.
6 okt 2014 Nieuws

KNB in beroep tegen uitspraak tuchtrechter over HEMA notarisservice

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is tevreden dat de kamer voor het notariaat op zo’n korte termijn uitspraak heeft gedaan over de toelaatbaarheid van de HEMA notarisservice.
3 okt 2014 Nieuws

HEMA-notarisservice mag, geheimhouding moet beter

Dat notarissen meewerken aan de HEMA-notarisservice is op zichzelf niet in strijd met de regels. De geheimhouding is echter nog onvoldoende gewaarborgd. Dat oordeelt de Kamer voor het Notariaat. De klacht van de beroepsorganisatie van notarissen (KNB) tegen een notaris die bij de HEMA-service is aangesloten is daarom gegrond. Omdat wel maatregelen genomen zijn om de vertrouwelijkheid van cliëntgegevens te beschermen is er op dit moment geen grond voor een maatregel.
Getoond 1 tot 10 van 15. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.