Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
18 sep 2020 Kennis

Rekenmodel: bestaande eigenwoningschuld

Update mei 2019
Regelmatig dient een hypotheekadviseur de 'bestaande eigenwoningschuld' vast te stellen om o.a. de maximale hoogte van een aflossingsvrije lening vast te stellen.
9 mei 2019 Kennis

Rekenmodel: ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid

Update mei 2019
Handig rekenmodel voor de praktijk. Een relatie wenst 'ontslag' hoofdelijke aansprakelijkheid voor de vertrekkende partij uit de huidige hypotheek. Hoe is het dan geregeld met overgangsrecht en annuïteitenhypotheek en de bijleenregeling?
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: gedeeltelijke vervreemding (verkoop garagebox)

Alleen voor abonnees
Wat wordt de nieuwe box 1 schuld bij verkoop van bijvoorbeeld de garagebox (aanhorigheid). Hoeveel bedraagt de eigenwoningreserve? Rekenmodel is ook te gebruiken bij een casus waar sprake is van een samengevoegde woning (voormalige twee onder 1 dak), welke nu weer gesplitst wordt in een reguliere twee onder 1 dak woning.
5 okt 2016 Nieuws

Zo werkt de Starterslening

De Starterslening is een steuntje in de rug voor starters op de koopwoningmarkt. Gemeenten en woningcorporaties maken daarmee een eerste koopwoning mogelijk. Hoe zit deze aanvullende lening in elkaar? En waar vraag je de Starterslening aan? SVn heeft het op een rij gezet.
23 mei 2014 Nieuws

Tijdelijke verhuur en woning extra aflossing hypotheek

Helpdeskvraag
Een relatie van ons heeft zijn woning verhuurd en vroeg om advies in verband met een (vrijwillige) extra aflossing op zijn hypotheek. En wat de invloed hiervan kan zijn op de (toekomstige) eigenwoningreserve.
21 mrt 2014 Nieuws

Financieel risico hypotheekschuld eigenwoningbezitters toegenomen

Het CBS bericht dat ruim 1,4 miljoen huishoudens begin 2013 een 'onderwaterhypotheek' hadden. In 2012 was dit aantal nog 1,1 miljoen. Sinds het begin van de economische crisis eind 2008 is het aandeel huiseigenaren met onderwaarde bijna verdriedubbeld.
28 nov 2013 Nieuws

Garagebox verkocht, nieuwe box 1 en eigenwoningreserve?

Helpdeskvraag (fictieve casus)
Een relatie van ons heeft zijn garagebox verkocht (aanhorigheid) waarvan de hypotheek als box 1 aangemerkt werd. Is er sprake van een eigenwoningreserve (woning wordt niet verkocht) en wat is de nieuwe box 1 schuld?
15 nov 2013 Nieuws

Financieringskosten aankoop woning en aftrekbaarheid als hypotheek box 3 is

Helpdeskvraag
Als een klant een woning koopt waarvoor hij de gebruikelijke financieringskosten maakt (hypotheekakte, NHG, advieskosten etc.) en de hypotheek is fiscaal niet aftrekbaar ivm een hoge eigenwoningreserve. Zijn de financieringskosten dan gewoon eenmalig aftrekbaar?
20 feb 2013 Kennis

Ontbinding koopovereenkomst door (potentiële) koper

Voor een eigen woning is (economische) eigendom vereist. Als een koopovereenkomst door de koper wordt ontbonden vóór de overdracht van de woning zal geen sprake zijn geweest van een eigen woning. De gebruikelijke contractuele boete van 10% in verband met de ontbinding van de koopovereenkomst leidt dus niet tot een negatief vervreemdingssaldo. Naar mijn oordeel werkt dit echter onredelijk uit in bepaalde overmachtsituaties.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.