Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 jul 2008 Nieuws

AFM publiceert wijzigingsvoorstellen Financiele Bijsluiter

De AFM heeft voorstellen gepubliceerd die verbeteringen aanbrengen in de Financiële Bijsluiter. Deze voorgestelde wijzigingen komen grotendeels voort uit door de markt aangedragen knelpunten in de uitvoering van de bestaande regels voor het opstellen van de Financiële Bijsluiter. De AFM nodigt marktpartijen, belangenorganisaties en andere partijen uit om op deze voorstellen te reageren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zo komt er met deze voorstellen meer ruimte in de regelgeving om voor zogenoemde ‘bankspaarproducten’ een financiële bijsluiter op te stellen. Ook kan nu de garantie in bepaalde producten zichtbaar worden gemaakt. Het model voor de direct ingaande lijfrente is herzien en past nu beter bij de aard van het product. En in de kostenparagraaf is een duidelijker onderscheid gemaakt tussen kosten van het product en de eventuele risicopremie die moet worden betaald.

Daarnaast is een reeks kleinere en technische punten aangepakt.

De consultatie loopt gezien de vakantieperiode extra lang: tot 1 september 2008. De beoogde datum van inwerkingtreding van de wijzigingen is 1 oktober 2008, waarbij een overgangstermijn zal worden gehanteerd tot 1 januari 2009.

Na afloop van de consultatie zal een feedback statement worden gepubliceerd, waarin zal worden aangegeven op welke wijze de respons van de belanghebbenden is meegenomen bij het vaststellen van de uiteindelijke regels voor de Financiële Bijsluiter.

De consultatiedocumenten zijn te vinden op de website van de AFM via deze link.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

4 jul 2008

Laatst gewijzigd

4 jul 2008

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.