Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
20 jun 2003 Kennis

Short strangle

Als u voor de komende jaren een licht dalende, gelijkblijvende of matig stijgende beurs verwacht, kan de volgende beleggingsstrategie interessant zijn. Deze behelst het kopen van aandelen, het daarop schrijven (verkopen) van callopties alsmede het schrijven (verkopen) van putopties.

Alleen abonnees van Fintool hebben toegang tot dit onderdeel. Log graag in of neem een abonnement.

Dit artikel bevat 318 woorden

  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uw mening

 
Ruud Singor
29 aug 2004
uw opmerkingen t.a.v. hevige schommelingen zijn juist. Dus tijdig doorrollen om onweer te voorkomen. Kosten voor transacties moeten inderdaad worden beperkt via goedkoopste broker. Dat is m.i. in principe de VEBBOTTOMLINE.
 
Fintool.nl
1 jul 2004
Dit is een variatie op het thema short strangle.Het risico is aanzienlijk dat de combinatie de mist ingaat bij een forse koersbeweging op korte termijn naar boven of naar beneden. Je speculeert op een rustig koersverloop.

Een nadeel is verder dat je hierbij nogal wat kwijt bent aan marges van de optiehandelaar.

 
Ruud Singor
1 jul 2004
De kern van uw artikel is juist, doch m.i. enigszins onvolledig. De ideale strategie van de short strangle is m.i. als volgt:

het aankopen van zo deep mogelijk in the money van zowel de call alsook de put met de uiterste datum dec. 2008.

De te betalen premies zijn optisch gezien hoog, doch in relatief opzicht is dat niet zo. Er wordt immers weinig lucht betaald voor langlopende opties welke in - in pricipe- zo veel mogelijk deep in the money zijn. Bovendien betaalt men slechts een keer aankoopkosten. De totale kosten zijn dan vaak lager dan de aankoopkosten van de aandelen.

Men heeft zich ook altijd verzkerkerd voor het verschil tussen de uitoefenprijzen van call en put. Stel hierbij Philips call 15 en put 3 bij een koers van € 22,00. Beide gekochte opties dus met uiterste datum december 2008. Indien men betaalt b.v.

€ 19,30 voor en call en put-optie tezamen, vermindert men deze € 19,30 met het verschil tussen de uitoefenprijzen van put hoog en call laag stel € 15,00.

Men loopt dan maximaal risico van € 4,30 per optie, waarvoor men d.m.v. kort schrijven maandelijks b.v. € 1,50 kan ontvangen. Tijdig doorrollen naar de dichtsbijzijnde serie t.o.v. de werkelijke waarde van het aandeel is daarbij het advies voor het behalen van een lucratief rendement over de gehele looptijd. Zit het een beetje mee dan is het maximale risico van € 4,30 in 3 maanden terugverdiend. Dus vanaf maand 4 t/m de 54e maand kan men gaan oogsten hetgeen men in de eerste drie maanden heeft gezaaid.

Serieuze reacties zijn welkom.

 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

20 jun 2003

Laatst gewijzigd

20 jun 2003

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.