Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 jul 2022 Nieuws

Wetsvoorstel herziening bedrag ineens

De wijziging van de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen in verband met de herziening van de mogelijkheid tot afkoop in de vorm van een bedrag ineens alsmede tot wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 (Wet herziening bedrag ineens) is aan de Tweede Kamer toegezonden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Op 12 januari 2021 heeft de Eerste Kamer  het voorstel van Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen aangenomen, waarna de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen deels in werking is getreden.

Juli 2023

Ten aanzien van het onderdeel bedrag ineens is in de Eerste Kamer - mede naar aanleiding van de motie Oomen-Ruijten c.s.  – toegezegd de beoogde inwerkingtredingsdatum (1 januari 2022) met één jaar op te schuiven naar 1 januari 2023.

Om pensioenuitvoerders de benodigde voorbereidingstijd te geven en deelnemers tijdig te kunnen informeren, wordt voorgesteld om het onderdeel bedrag ineens, inclusief de onderhavige herziening, op 1 juli 2023 in werking te laten treden (zie ook de artikelsgewijze toelichting bij artikel IV).

Nalatenschap

Naar aanleiding van een redactionele opmerking van de Afdeling advisering van de Raad van State is geconstateerd dat de formulering ‘aan de gezamenlijke erfgenamen’ niet juist is en gewijzigd moet worden in ‘ten gunste van de nalatenschap van de pensioengerechtigde’ respectievelijk ‘ten gunste van de nalatenschap van de consument’. De artikelsgewijze toelichting is in overeenstemming daarmee aangepast.
Daarmee vervalt de noodzaak om in de toelichting aandacht te besteden aan de gevolgen van deze eenmalige uitkering aan de gezamenlijke erfgenamen.


Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Opname bedrag ineens bij pensionering

Grote zorgen bij het Nibud over de nieuwe mogelijkheid om bij de start van het pensioen een groot geldbedrag ineens op te nemen. De regeling zou over 9 maanden, per 1 januari 2023, moeten ingaan. Dan mogen pensioendeelnemers eenmalig maximaal 10 procent van hun pensioenpot of lijfrente als ‘bedrag ineens’ opnemen.

Regeling ‘Bedrag ineens’ jaar later ingevoerd

De Eerste Kamer debatteerde dinsdag 12 januari met minister Koolmees over het wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en verlofsparen. Aan het einde van het debat werd het wetsvoorstel zonder stemming aanvaard.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 jul 2022

Laatst gewijzigd

1 jul 2022

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.