Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
15 nov 2021 Nieuws

Begrijpelijke informatie voor verzekerden

Heldere informatie over de inhoud, de kwaliteit en de prijs van zorg is belangrijk voor verzekerden. Daarmee kunnen zij weloverwogen kiezen voor een zorgverzekering, zorgaanbieder of behandeling. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vraagt zorgverzekeraars om verzekerden uiterlijk 12 november te informeren over de zorgverzekeringspremie en zo transparant mogelijk te zijn over het gecontracteerd zorgaanbod voor 2022.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Daarnaast past NZa per 1 april 2022 de regeling ‘Informatieverstrekking ziektekostenverzekeraars aan consumenten’ aan om de informatievoorziening aan consumenten nog meer te verbeteren.

Nieuwe regeling

Per 1 april 2022 past NZa de regeling ‘Informatieverstrekking ziektekostenverzekeraars aan consumenten’ aan om de informatievoorziening aan (aspirant)verzekerden nog meer te verbeteren. Met de herziening wordt geborgd dat de informatie die door zorgverzekeraars wordt aangeboden, de consument beter ondersteunt in het maken van een weloverwogen keuze.

NZa gaat ervan uit dat zorgverzekeraars met de invoering van de nieuwe regelgeving meer zullen investeren in de bruikbaarheid van informatie. Daarnaast verwachten zij dat zorgverzekeraars ook zelf onderzoek zullen doen naar de wijze waarop die informatie het beste kan worden gegeven. Daarbij krijgen zorgverzekeraars zo veel mogelijk ruimte om zelf invulling te geven aan de manier waarop ze aan normen in deze regeling en de wet kunnen voldoen. Vanzelfsprekend houden wij hierop toezicht en grijpen wij in als de informatieverstrekking onvoldoende is.

Ondanks dat de nieuwe regeling pas per 1 april 2022 in werking treedt, gaat NZa er vanuit dat zorgverzekeraars waar mogelijk nu al zo veel als mogelijk aansluiting zoeken bij de herziene regeling informatieverstrekking. Zodat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun zorgverzekering.

 

 

Bron: NZa

 

15/11/2021 toevoeging besluit

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Verzekerdenmonitor 2021

Rapport over de ontwikkelingen in de Zorgverzekeringswet tot eind 2020. In de zorgverzekeringswet is de basisverzekering voor zorg (basispakket) geregeld.

Wijziging van de Regeling zorgverzekering in verband met het zorgpakket Zvw 2022

Een van de wijzigingen betreft de gegevensuitwisseling tussen zorgverzekeraars en college van burgemeester en wethouders (e-mailadres/ telefoonnummer).

Eigen risico zorgverzekeringen 2022 ongewijzigd

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met de 'Wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met het ongewijzigd laten van het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering voor het jaar 2022'.

Monitor zorgverzekeringen 2021

Jaarlijks voert de Nederlandse Zorgautoriteit een monitor uit die de belangrijkste ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt in kaart brengt. Dit zijn de resultaten voor 2021.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 nov 2021

Laatst gewijzigd

15 nov 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2022. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.