Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
26 mrt 2021 Nieuws

AFM consulteert beleidsregel voor bepalen hoogte bestuurlijke boetes

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) consulteert de concept herziening van haar boetetoemetingsbeleid. Dat is een beleidsregel op basis waarvan de AFM de hoogte van bestuurlijke boetes bepaalt. Het gaat om een aanpassing en nadere uitwerking van het huidige boetetoemetingsbeleid. De consultatie loopt tot en met 30 april 2021.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De AFM houdt toezicht op de naleving van financiële wet- en regelgeving. Daarvoor beschikt de AFM over wettelijke handhavingsbevoegdheden zoals  het opleggen van bestuurlijke boetes. Voor het vaststellen van de hoogte van de boetes hanteert de AFM een boetetoemetingsbeleid. Aanpassing van deze beleidsregel is wenselijk, omdat het huidige beleid deels gedateerd is en niet meer volledig aansluit bij de wet- en regelgeving. In de toelichting geeft de AFM hierin meer inzicht.

Reageren op de consultatie?

U kunt reageren op deze consultatie tot en met 30 april 2021. Stuur uw reactie naar consultatie@afm.nl, onder vermelding van ‘Reactie consultatie boetetoemetingsbeleid’. In het kader van deze consultatie verwerken wij uw e-mailadres en eventuele contactgegevens die u verstrekt in uw reactie. Wij bewaren uw contactgegevens zodat wij bij eventuele onduidelijkheden contact kunnen opnemen. Deze gegevens worden zes maanden na sluiting van de consultatie verwijderd.


Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

26 mrt 2021

Laatst gewijzigd

26 mrt 2021

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.