Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
3 apr 2018 Nieuws

Overzicht meefinancieren energiebesparende voorzieningen

Welke geldverstrekkers gaan wel of niet mee in de verruiming van de LTI- en LTV-norm en in het Energiebespaarbudget? In een overzicht (33 geldverstrekkers) staat een vergelijking.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het draagvlak voor woningverduurzaming in Nederland is steeds groter. De NHG merkt de laatste maanden een sterke stijging in het percentage leningen waarbij sprake is van een aanvullende kosten voor energiebesparende maatregelen. Dit percentage lag begin 2017 op iets meer dan 1% en is ondertussen gestegen naar ruim 5%. De NHG maakt zich hard voor het stimuleren van woningverduurzaming en is daarom erg blij met deze forse groei.

In werkelijkheid is het percentage woningkopers dat zijn of haar huis gaat verduurzamen hoger dan uit de cijfers van de NHG lijkt. Voor leningen van minder dan 100% van de marktwaarde van de woning is de geldverstrekker namelijk niet verplicht om te specificeren dat er sprake is van kosten voor energiebesparende maatregelen. Daarnaast wordt er ook vaak spaargeld gebruikt voor het verduurzamen van hun woning. Desalniettemin geeft de door de NHG gesignaleerde stijging wel degelijk een positieve trend aan: steeds meer klanten van de NHG gaan over tot verduurzaming van hun woning.

Bron: WEW

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

3 apr 2018

Laatst gewijzigd

3 apr 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.