Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
19 feb 2018 Nieuws

NotarisID

NotarisID is een samenwerkingsverband tussen de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), Philips en enkele andere partners. Samen ontwikkelen zij een veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk digitaal identificatiemiddel.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Met NotarisID kunnen mensen zich straks gemakkelijk identificeren (wie ben je), authenticeren (wat mag je) en het middel is ook geschikt als digitale handtekening.

Digitaal vastleggen

Particulieren kunnen straks op basis van hun identiteitsbewijs bij de notaris persoonlijke gegevens in een digitale NotarisID laten vastleggen. Daarbij controleert en valideert de notaris de identiteit van de aanvrager. De gebruiker installeert NotarisID op zijn of haar eigen smartphone of tablet en geeft zo goedkeuring aan een identificatieverzoek of geeft aan welke gegevens wel en welke hij of zij niet wil delen met een dienstverlener die daar om vraagt.

Leaflet

NotarisID voldoet aan de geldende Europese wetgeving en de wetgeving voor het notarisambt. De exacte uitgangspunten voor de beveiliging en de werking van het identificatiemiddel zijn terug te lezen in een onlangs uitgebracht leaflet (pdf, 2 pagina's)

QR-code

Het legitimeren (wie ben je) of authenticeren (wat mag je) gaat heel makkelijk door het scannen van een QR-code op de website van de dienstverlener met de NotarisID-app op een smartphone. Vervolgens bevestig je met de persoonlijke pincode: hetzelfde gebruiksgemak en vrijwel dezelfde handelingen als in veel mobiel bankierenapps.

De toepassing van NotarisID zal naar verwachting eind 2018 beschikbaar zal zijn voor consumenten. Onderzocht wordt of het gebruik van biometrie, zoals een vingerafdruk, ook mogelijk is.

Bron: KNB

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 feb 2018

Laatst gewijzigd

19 feb 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.