Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
16 jun 2016 Nieuws

Initiatiefvoorstel verbeterde premieregeling aangenomen

De Eerste Kamer heeft op dinsdag 14 juni 2016 het Initiatiefvoorstel Wet verbeterde premieregeling aangenomen. Een gewijzigde motie in over onderzoek naar de manier waarop pensioenfondsen hun deelnemers variabele uitkeringen kunnen bieden in het geval van vrijwillige pensioenregelingen is aangenomen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Motie
In deze motie wordt de regering verzocht te onderzoeken op welke manier ook alle pensioenfondsen hun deelnemers een variabele uitkering kunnen bieden in het geval van vrijwillige pensioenregelingen waarbij het ontbreken van een werkgeversbijdrage niet belemmerend werkt, en dit onderzoek tijdig af te ronden met de intentie de benodigde wijzigingen mee te kunnen nemen in de reeds aangekondigde veegwet.

Doorbelasten kosten
Initiatiefnemer Lodders bevestigde dat lopende pensioenen niet kunnen worden aangepast als gevolg van de kosten die gemoeid zijn met de invoering van dit wetsvoorstel. Voor mensen die nog met pensioen gaan, zou het consequenties kunnen hebben als de pensioenuitvoerder door de hogere kosten inkooptarieven aanpast. De pensioenuitvoerder mag zelf bepalen waar de kosten worden gelegd, maar moet daar wel transparant over zijn.

Zie ook download onderaan: "Verslag plenaire vergadering 14 juni 2016"


Bron: Eerste Kamer

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Brief over wetsvoorstel verbeterde premieregeling

Staatssecretaris J. Klijnsma heeft antwoorden gegeven op Kamervragen in verband met de wijziging van de regeling voor nettopensioen. Ook wordt nog een 'tip' gegeven voor deelnemers aan de nettopensioenregeling, die in de toekomst gaan emigreren.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 jun 2016

Laatst gewijzigd

16 jun 2016

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.