Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
27 jul 2017 Nieuws

Kifid: Direct ingaande lijfrenteverzekering zonder contraverzekering

Bij Kifid is een klacht ingediend door de erfgenaam van verzekerde van een direct ingaande lijfrenteverzekering zonder contraverzekering. De verzekerde overlijdt binnen 30 dagen na de totstandkoming van de verzekering. De Consument (erfgenaam) stelt dat het overlijden van de verzekerde als ‘passieve vorm van opzegging’dient te worden beschouwd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissiestelt vast dat de Verzekering niet binnen 30  dagen na de totstandkoming door de verzekeringnemer is opgezegd en verwerpt de stelling dat het overlijden van de verzekerde kan worden beschouwd als opzegging. Van onethisch handelen door de verzekeraar is geen sprake. De verzekeraar mocht ervan uitgaan dat de tussenpersoon de aanvraag voldoende met de verzekeringnemer/verzekerde had besproken en de verzekering is overeenkomstig de aanvraag totstandgekomen.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Bron: Kifid

Lees ook…

Annuïtair dalende risicoverzekering en zorgplicht

In het verleden zijn veel hypotheken met beleggingsrekeningen afgesloten. Daarnaast werd dan vaak een annuïtair dalende risicoverzekering bijgesloten. Vanuit zorgplicht is het goed om te kijken in hoeverre de overlijdensrisicoverzekering nog aansluit bij de waarde ontwikkeling van de beleggingsrekening.

Kifid: lijfrenteverzekering en contraverzekering

In een klacht bij Kifid is door erfgenamen gesteld dat een adviseur zijn zorgplicht verzaakt heeft, door het niet adviseren van een contraverzekering. Uit de klacht blijkt maar weer het belang van een goede dossiervorming en het (standaard) meenemen van een advies voor een contraverzekering.

Kifid: vergoeding wegens onvoldoende aandacht voor overlijdensrisicoverzekering

Een adviseur heeft onvoldoende zorgvuldigheid in acht genomen bij de overname en het beheer van de verzekeringsportefeuille van een consument (klager). Bij de inventarisatie is een niet meer ter zake doende verzekering over het hoofd gezien, waardoor gedurende een aantal jaren de hiervoor verschuldigde premies zijn blijven geïncasseerd. De consument heeft echter ook bijgedragen aan deze ongewenste situatie door haar internetbankrekening niet goed in de gaten te houden. Vordering wordt gedeeltelijk toegewezen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 dec 2014

Laatst gewijzigd

27 jul 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
???????KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.