Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
4 okt 2004 Nieuws

Financiële websites goed toegankelijk, maar weinig informatief

De financiële websites van Nederlandse beursgenoteerde bedrijven scoren goed met van toegankelijkheid en interactiviteit, maar minder als het gaat om de informatie over financiële gegevens. Dit is een van de conclusies uit het onderzoek 'Online financiële communicatie' naar aanleiding van de Henri Sijthoff-Prijs.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De gemiddelde website is goed toegankelijkheid en biedt mogelijkheden tot interactiviteit. Er wordt echter niet altijd direct gereageerd op vragen via e-mail. De multimediale mogelijkheden van websites, waaronder video-uitzendingen via de website van jaarcijfers of aandeelhoudersvergaderingen, worden relatief minder vaak benut. De laagste score wordt gemeten op het gebied van personalisatie. Ook op het gebied van algemene bedrijfsinformatie bieden bedrijven voldoende informatie. Met specifieke informatie voor de financiële wereld scoren bedrijven duidelijk lager. Ook op het gebied van strategie en beleid is de gemiddelde score laag. Vanwege het toenemende belang van financiële communicatie via internet heeft de jury van de Henri Sijthoff-Prijs besloten de kwaliteit van bedrijvenwebsites vanaf 2004 voor de AEX bedrijven mee te wegen bij de definitieve keuze van genomineerden en winnaars. Vorig jaar speelden de uitkomsten van het onderzoek nog geen rol bij de beoordeling.

 

Bron: Het Financieele Dagblad, 04-10-2004

Rubrieken

Opvoerdatum

4 okt 2004

Laatst gewijzigd

4 okt 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.