Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
31 mrt 2014 Nieuws

Commissie verzekeraars ingesteld

De ministerraad heeft op voorstel van minister Dijsselbloem van Financiën ingestemd met de instelling van de onafhankelijke Commissie verzekeraars. Deze commissie zal onderzoeken hoe de verzekeringssector zijn maatschappelijke rol toekomstbestendig kan vervullen. Deze rol bestaat onder meer uit het spreiden en beheersbaar maken van risico’s en het verzorgen van langetermijninvesteringen in de economie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Voorzitter van de Commissie verzekeraars is prof. dr. Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en tevens plaatsvervangend kroonlid van de SER. De overige leden van de commissie zijn prof. dr. Dirk Schoenmaker (decaan Duisenberg School of Finance en hoogleraar Finance, Banking & Insurance aan de Vrije Universiteit Amsterdam), drs. Jos Streppel (voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN en voormalig voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code) en mr. Ben Verhoeven (voormalig directeur wetgeving directe belastingen bij het ministerie van Financiën).

Aanleiding voor het onderzoek zijn de veranderende regelgeving voor de sector, maatschappelijke ontwikkelingen die de klantvoorkeur beïnvloeden en diverse economische en financiële ontwikkelingen. Dijsselbloem vraagt de Commissie het onderzoek voor het einde van 2014 af te ronden. Met de installatie van deze commissie geeft het kabinet uitvoering aan een motie van PvdA-Kamerlid Nijboer.

Bron: Rijksoverheid


Reactie Verbond op instelling commissie Verzekeraars
Pagina-inhoud?Het Verbond heeft met belangstelling kennis genomen van de oprichting van de commissie Verzekeraars. Dit in opvolging van de eerder hierover door de Tweede Kamer aangenomen motie. Het Verbond vindt het heel goed dat er extra aandacht wordt besteed aan de belangrijke rol die verzekeraars in de economie en samenleving spelen en dat daarbij onder andere wordt gekeken naar knelpunten voor langetermijninvesteringen en de invloed van (toezichts)regelgeving. Het Verbond zal de commissie waar mogelijk van dienst zijn met input en suggesties.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 mrt 2014

Laatst gewijzigd

31 mrt 2014

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.