Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiƫle dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
16 dec 2013 Nieuws

Kamerbrief over communicatie eigenwoningregeling

Brief van minister Blok (Wonen en Rijksdienst) en staatssecretaris Weekers (Fin) over de wijze van communicatie over de eigenwoningregeling. Dit naar aanleiding van het wetgevingsoverleg van 28 oktober 2013 over het wetsvoorstel Wet maatregelen woningmarkt 2014, waarbij door Blok is toegezegd om in december 2013 samen met de Staatssecretaris van Financiƫn een brief over de wijze van communicatie over de eigenwoningregeling aan de Kamer te sturen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Minister Blok meent dat de hypotheekmarkt voor belastingplichtigen wel overzichtelijker is geworden doordat het aanbod van complexe producten met de afschaffing van het regime voor de kapitaalverzekering, spaarrekening en beleggingsrekening eigen woning en de introductie van de (annuïtaire) aflossingsvoorwaarde de facto is verkleind.

Stappen naar een betere informatiepositie
De Belastingdienst gaat de informatieverstrekking verbeteren door de informatie op de website gerichter op de volgende wijze aan te bieden:

  • Het uitwerken van de fiscale gevolgen van aansprekende en relevante voorbeelden, zoals de eerste aankoop van een woning, verhuizing naar een tweede woning, partnerschap of huwelijk en scheiding.
  • Informatie geven over welke gegevens belastingplichtigen nodig kunnen hebben om hun fiscale positie te bepalen (zoals de hoogte van de eigenwoningschuld, de maximale looptijd en hun aftrekbare eigenwoningkosten).
  • Het ontwikkelen van een praktische rekenhulp waarmee de hoogte van de (bestaande) eigenwoningschuld bepaald kan worden.
  • Stuurvragen opnemen die de belastingplichtige via een doorkliksysteem leiden naar de voor hem relevante informatie.

De Belastingdienst streeft ernaar dat deze extra informatie zo veel mogelijk op 1 maart 2014 bij de aangiftecampagne inkomstenbelasting 2013 op de website beschikbaar is.

Brief Minister Blok (pdf, 3 pagina's)

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

16 dec 2013

Laatst gewijzigd

16 dec 2013

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
???????KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.