Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
8 nov 2012 Nieuws

Factoringmaatschappij Fa-Med stopt met intermediair

De facturatie- en incassodiensten voor het intermediair bij Fa-Med zijn per direct gestopt. Het bedrijf vindt het debiteurenrisico in de financiële dienstverlening te hoog en ziet die situatie volgend jaar verder verslechteren. De consument is volgens Fa-med onvoldoende bereid om daadwerkelijk een losse adviesfee te betalen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het factureren voor het intermediair volgens directeur Henk de Jong al vanaf het begin een grote groep wanbetalers op. "Het debiteurenrisico is zo groot dat wij een enorme prijsverhoging zouden moeten doorvoeren, die je niet met goed fatsoen in de markt kunt wegzetten", aldus De Jong. "Wij hebben dan ook besloten dat het beter is om er direct mee te stoppen. In onze beleving is de eindklant niet in voldoende mate bereid om een losse adviesfee te betalen, of dat nu in de vorm van een serviceabonement is of als een losse factuur.", schrijft AMweb.

 

Bron: AMweb

 

Uw mening

 
Peter van der Linde
8 nov 2012
Indien nodig helpt VKG een handje als het om de processen gaat. Onze tussenpersonen kennen hun klanten. Met behulp van de Honorarium Incasso Service worden ze een handje geholpen met het proces en de administratie. Natuurlijk loopt het debiteurenrisico daar waar het thuis hoort en dat is bij de opdrachtnemer.
 
I.E. van der Leeden
8 nov 2012
Ik denk dat dit toch niet de echte reden is om ermee te stoppen. Wellicht heeft Fa-Med iets te veel concurrentie in de markt ondervonden. Wij hebben alleen maar positieve ervaringen met fee betaling. We kennen de klant en zien van tevoren het debiteurenrisico. Een klant waarvan je ziet dat hij advies niet kan betalen wordt in de praktijk ook geen klant.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

8 nov 2012

Laatst gewijzigd

8 nov 2012

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.