Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
27 aug 2012 Nieuws

Hypotheekverlenging meestal bij dezelfde bank

Het oversluiten van een hypotheek naar een andere bank, onder meer bij het verlengen van de rentevaste termijn, gebeurt nauwelijks nog. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van cijfers van IG&H.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In het eerste kwartaal van dit jaar lag het aantal oversluitingen 40% lager dan vorig jaar in dezelfde periode. Slechts 13.200 hypotheekklanten veranderden van bank tegen iets meer dan 26.000 in het eerste kwartaal van vorig jaar. Matthijs Mons, partner bij IG&H, ziet als oorzaak dat de concurrentie bij banken zich op een dieptepunt bevindt. Vroeger werden nieuwe klanten vaak gelokt met actietarieven. Bestaande klanten kregen bij verlenging van hun rentevaste termijn aanmerkelijk hogere tarieven voorgeschoteld. Tegenwoordig worden de eventuele actietarieven ook aan bestaande klanten aangeboden. Bovendien, aldus Mons, ‘’sinds 1 augustus vorig jaar gelden er strengere verstrekkingsregels voor hypotheken. Als een klant van bank wil wisselen, dan gelden die strengere regels. Blijft een klant bij zijn oude bank, dan hoeven die regels niet worden toegepast.’ Veel oversluiters voldoen niet aan de nieuwe eisen en zijn daardoor niet interessant voor de aanbieders van hypotheken.

Bron: FD, 09-06-2012

Uw mening

 
Tim van de Poel
11 jun 2012
Kijk wel stikken in de rente bij de huidige bank maar niet 1% lager bij een nieuwe bank. Dit kom ik dagelijks tegen. Hoe is het mogelijk ?
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2017. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.