Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
8 feb 2021 Nieuws

Over ons

Fintool: onafhankelijke bron van kennis. Prettig leesbaar, eenvoudig en duidelijk, dat moeten teksten van en voor financieel dienstverleners zijn. De redactie van Fintool mist niks én weet de balans tussen ‘need to know’ en ‘nice to know’ uitstekend te maken. Wie zijn de mensen achter Fintool?
 • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
 • Kennisbank met 1000+ artikelen
 • Rekenmodellen en downloads
 • Persoonlijk archief
 • Inclusief Permanent Actueel module!!

Professionele redactie
Fintool staat onder deskundig toezicht van een professionele redactie met grondige kennis van zaken in het opstellen en redigeren van teksten. De redactie is gespecialiseerd in de financiële dienstverlening. Het hart van de redactie:

 • Edwin Zijdenbos MFP CFP®
  Als financieel planner breed opgeleid. Heeft ruim 20 jaar ervaring in de financiële branche en fungeert geregeld als vraagbaak / sparringpartner voor het intermediair. Speerpunten zijn o.a. fiscaliteiten, pensioen / lijfrente en rekenmodellen in excel. Lees ook het interview in FFP met Edwin Zijdenbos.
 • Olivier Rupke
  Oprichter en eigenaar van Fintool. Houdt zich dagelijks bezig met de verbetering van de klantbeleving op het platform en heeft specifiek aandacht voor de onderwerpen die zijn gelieerd aan Estate Planning en Private Banking. Constant verbonden zijn met de wensen van onze abonnees en altijd bezig met innovatie die in de praktijk direct kan worden toegepast tegen een zo laag mogelijke investering.

Daarnaast zijn er inhoudelijke specialisten, die vragen van gebruikers beantwoorden en regelmatig vakinhoudelijke bijdragen leveren.

 • drs. Henry Meijer
  Ontwikkelde het in de branche gerenommeerde Belastingadviesprogramma en levert daarnaast talloze functionele bijdragen, rekenmodules en overige praktische zaken aan de kennisbank Fintool.
 • drs. Jelle E. van den Berg
  Is verbonden aan de Erasmus Universiteit (fiscale economie) te Rotterdam en eigenaar van Duoberg Consultants BV. Na zijn studie fiscale economie in Rotterdam heeft hij gewerkt bij de Belastingdienst, Rabobank Nederland Fiscale Zaken en het IFK. Hij was bestuurder bij de VMHF, NOB en SEH. Verder is hij lid van de PE-commissie CDFD. Vanaf 1996 is hij (hoofd)redacteur van het Vakblad Financiële Planning. Daarnaast publiceert hij regelmatig in de verschillende vakbladen en verschijnen er boeken op fiscaal gebied en dat van financiële planning van zijn hand.

 

Onafhankelijk en onbevangen

Onze onafhankelijkheid is de grootste troef van Fintool. Dit onderscheidt ons van andere financiële databanken en - nieuwsbrieven. Fintool heeft er van begin af aan voor gekozen géén adverteerders op onze website toe te laten. Het maken van een databank als Fintool is uiteraard niet gratis, maar het zijn onze gebruikers die hiervoor een (overigens geringe) bijdrage betalen. Die zijn er daardoor van verzekerd dat we al het nieuws zonder enig voorbehoud en objectief kunnen brengen.
 

Het programma

Fintool is opgebouwd uit teksten en rekenmodellen. U kunt met behulp van de modulaire opbouw door de informatie bladeren. Daarnaast kunt u de informatie ontsluiten door het geven van zoekopdrachten. Om effectief met Fintool te werken, is het belangrijk om de voor u juiste combinatie hiervan te ontdekken.

In de teksten treft u verwijzingen naar andere documenten binnen het platform aan, naar arresten, uitspraken en Besluiten van het Ministerie van Financiën. Zo kunt u snel de achterliggende brondocumenten nakijken.


Rekenmodellen

Een belangrijk onderdeel van Fintool vormen de rekenmodellen in Microsoft® Excel. Daarmee kunt u uw adviezen van een cijfermatige onderbouwing voorzien. De rekensheets zijn zeer geschikt om als bijlage bij uw adviezen te worden opgenomen.  
 
Om met de modellen te kunnen werken dient Microsoft® Excel op uw pc geïnstalleerd te zijn. Omdat de formules en verwijzingen zichtbaar zijn, kunt u de herkomst van cijfers en berekeningen makkelijk nagaan. Dus géén black box!

 

Eenmalige registratie van alle gebruikers

Alle gebruikers van Fintool dienen zich eenmalig te registreren.

Gebruiksvoorwaarden

Voor de voorwaarden voor het gebruik van Fintool verwijzen wij u naar de Algemene Voorwaarden. Weest u zich ervan bewust dat het gebruik van Fintool voorbehouden is aan geregistreerde gebruikers.

 

Nieuwsbrief Fintool

Bij het platform hoort een nieuwsbrief waarin de belangrijkste aanpassingen worden vermeld. Deze kunnen betrekking hebben op zowel de teksten als de rekenmodellen. De nieuwsbrief bevat ook vragen van abonnees met onze antwoorden en is tevens rechtstreeks vanuit het programma te benaderen.

Hulp nodig?

Komt u er niet helemaal uit? Heeft u vragen, opmerkingen en/of suggesties? Neem dan contact met ons op. Ten slotte is uw mening over onze producten en diensten belangrijk om deze zo goed mogelijk af te kunnen stemmen op uw wensen. Daarnaast leert de ervaring dat een kortdurende telefonische instructie met betrekking tot het gebruik van het programma veelal volstaat.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

31 jan 2012

Laatst gewijzigd

8 feb 2021

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.