Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 dec 2012 Nieuws

Nieuwe domper voor banken

Herfinanciering van Nederlandse hypotheken wordt aan (nog) strengere regels verbonden, schrijft het FD. Dat blijkt uit voorstellen van het Basels Comité voor Bankentoezicht. De maatregelen komen op een moment dat de Nederlandse financiële sector juist lobbyt om een eerdere aanscherping van de regels ongedaan te maken.
21 sep 2012 Nieuws

Basel 3 zou bres van €395 mrd slaan bij banken

Eind 2011 zouden banken circa €395 miljard vermogen tekortkomen op grond van de nieuwe kapitaaleisen conform 'Basel 3' Deze kapitaaleisen zullen de kredietverstrekkingen door banken (nog) verder onder druk zetten.
7 sep 2012 Nieuws

Banken niet rouwig om einde spaarhypotheek

Het FD schrijft in een artikel "Geen storm van protest op nu het kabinet, in de uitwerking van het Lenteakkoord, de twee populairste hypotheekvormen van Nederland in één keer de nek omdraait."
3 nov 2011 Nieuws

IIF wil uitstel nieuwe bankregels

De internationale bankenorganisatie Institute of International Finance (IIF) pleit ervoor de invoering van nieuwe kapitaalregels voor banken uit te stellen. Hierdoor zou voorkomen kunnen worden dat de kredietstroom in Europa en andere grote economieën een klap krijgt.
30 mei 2011 Nieuws

EU wil bankregels niet versoepelen

Anders dan vrijdag werd beweerd, wil de Europese Unie de regels voor Europese banken niet versoepelen. Europees Commissaris Barnier van Interne Markt sprak mediaberichten tegen die dat beweerden.
27 mei 2011 Nieuws

'Europese bankregels soepeler'

Volgens de Britse krant Financial Times is een conceptvoorstel van de Europese Commissie voor bankregels op enkele punten soepeler is dan Basel III.
5 mei 2011 Nieuws

Grootbanken voldoen nog niet aan kapitaaleis

Nederlandse banken voldoen nog niet aan de verscherpte kapitaal- en liquiditeitseisen die het Basels Comité eind vorig jaar heeft vastgesteld. De 18 Nederlandse banken die de Nederlandsche Bank (DNB) heeft getest, komen samen 10 miljard euro aan kernkapitaal tekort. Dat maakte DNB gisteren bekend.
28 apr 2011 Nieuws

Nederlandse banken krijgen strengere kapitaaleisen

Grote Nederlandse banken die cruciaal zijn voor de Nederlandse economie moeten eerder aan strengere eisen voldoen dan banken in de rest van de wereld. Ze moeten waarschijnlijk nog dit jaar extra kapitaal gaan aanhouden. Dat zei Lex Hoogduin, directeur bij De Nederlandsche Bank (DNB), gisteren tegen de verzamelde pers. DNB wil deze grotere kapitaalbuffers om te garanderen dat Nederlandse financiële instellingen bestand zijn tegen een nieuwe crisis.
11 apr 2011 Nieuws

Hoogervorst vindt kapitaaleisen te laag

Hans Hoogervorst vindt de internationale kapitaaleisen voor banken niet hoog genoeg. Dat zei de vertrekkend voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zondag in het televisieprogramma Buitenhof.
5 apr 2011 Nieuws

Banken moeten voor juli Baselplan indienen

De Nederlandsche Bank (DNB) wil dat de Nederlandse banken voor eind juni een gedetailleerd Baselplan indienen. Ze moeten daarin aangeven hoe ze gaan overstappen op de nieuwe strengere regels voor banken, het zogenoemde Basel III.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.