Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
 
17 nov 2020 Nieuws

Inkeerregeling vergroot belastingopbrengst

Volgens internationale schattingen hebben Nederlandse huishoudens voor ruim 60 miljard euro uitstaan in belastingparadijzen. Met de inkeerregeling is tussen 2002 en 2018 voor ongeveer 12 miljard euro verborgen vermogen alsnog aangegeven bij de Belastingdienst.
24 feb 2017 Nieuws

Beleidsbepalers van financiële ondernemingen ten onrechte heengezonden door AFM

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) deed in hoger beroep uitspraak over de opdracht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) aan twee financiële ondernemingen die bemiddelen in verzekeringen en krediet om hun enige beleidsbepalers heen te zenden. Het CBb schrapt deze maatregel en draagt de AFM op om een nieuw besluit te nemen en hooguit te komen met een minder zware maatregel.
24 feb 2017 Nieuws

Reactie AFM op uitspraken CBb inzake ‘ingekeerde’ beleidsbepalers

Op woensdag 22 februari 2017 heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) tussenuitspraken gedaan in 2 zaken van de AFM tegen beleidsbepalers. De betrokkenen hadden opzettelijk onjuiste belastingaangifte gedaan over aangehouden buitenlands vermogen. Zij hebben vervolgens een beroep gedaan op de zogenoemde inkeerregeling van de Belastingdienst.
18 jan 2017 Nieuws

Negatief rendement voor zwartspaarders (-120%)

Staatssecretaris Wiebes van Financiën neemt een reeks aanvullende maatregelen tegen belastingontduiking. Hij kondigt aan dat de kortingen op boetes voor zwartspaarders die vrijwillig inkeren volledig worden afgeschaft. Vergrijpboetes die zijn opgelegd aan adviseurs die meewerken aan belastingontduiking, kunnen openbaar gemaakt worden. Ook stelt Wiebes voor het verschoningsrecht voor advocaten en notarissen in de fiscaliteit in te perken.
23 dec 2016 Nieuws

Geïntegreerde aanpak buitenlands vermogen werpt vruchten af

Wie over vermogen beschikt, moet daarover belasting betalen, ook als dat vermogen niet direct zichtbaar is voor de Belastingdienst omdat het bijvoorbeeld in een trust of een (buitenlandse) stichting zit. De Belastingdienst pakt het opsporen en belasten van dit soort afgezonderde particuliere vermogens (APV’s) sinds 2010 op een geïntegreerde manier aan. Deze aanpak wierp zijn vruchten af en leverde tot nu toe 1 miljard euro op voor de schatkist.
7 jun 2016 Nieuws

Boete voor zwartsparen vanaf 1 juli 2016 verdubbeld

Vanaf 1 juli gaat de boete voor zwartsparen bij vrijwillig melden omhoog van 60% naar 120%. Bij niet melden geldt een boete van 300%.
13 apr 2016 Nieuws

Wiebes verdubbelt boete voor belastingontduikers

Staatssecretaris Wiebes van Financiën roept belastingontduikers op hun verborgen vermogen in het buitenland snel op te geven bij de Belastingdienst. De boete voor belastingontduikers die zichzelf melden bij de Belastingdienst verdubbelt per 1 juli naar 120 procent.
21 mrt 2014 Nieuws

Verslag Belastingdienst inkeerregeling (zwart geld)

Vanaf 2010 hebben zich ongeveer 3.500 inkeerders gemeld met een totaal ingekeerd vermogen van € 1,5 miljard. Ruim de helft van deze inkeerders heeft zich gemeld in 2013 waarvan het grootste deel vanaf september 2013 (dit als gevolg van de verruiming van de inkeerregeling per 2 september 2013 in het kader van het wetsvoorstel Wet vereenvoudiging formeel verkeer Belastingdienst).
26 feb 2014 Nieuws

Dwangsom zwartspaarders Kredietbank Luxembourg

Rekeninghouders bij de Kredietbank Luxembourg moeten volgens een uitspraak van het gerechtshof informatie verstrekken aan de belastingdienst over hun banktegoeden. Als zij dat niet doen hangt hen een dwangsom boven het hoofd die kan oplopen tot 500.000 euro.
11 nov 2013 Nieuws

Versoepeling inkeerregeling is een succes

Dit jaar hebben al 1272 zwartspaarders hun verzwegen vermogen opgebiecht bij de Belastingdienst. Tot nu toe gaat het om een vermogen van bijna 552 miljoen euro. Staatssecretaris Weekers van Financiën: “De tijdelijke versoepeling van de inkeerregeling is succesvol. Het geeft de mensen net dat laatste zetje om zich te melden bij de Belastingdienst.”
Getoond 1 tot 10 van 13. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.