Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
17 nov 2023 Nieuws

Wijziging van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars

Deze aanpassing van de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (hierna: SVVE) heeft tot een aantal wijzigingen in de SVVE geleid.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Hiermee is deze onder andere toegankelijker gemaakt voor eigenaars van monumenten, is een subsidie voor de basislaadinfrastructuur mogelijk gemaakt, kunnen meer soorten onderzoek worden gesubsidieerd en is extra subsidie voor biobased milieuvriendelijke isolatiematerialen mogelijk gemaakt. De SVVE stelt subsidie beschikbaar voor verenigingen van eigenaars (hierna: vve’s), wooncoöperaties en woonverenigingen (gezamenlijk worden deze drie types verenigingen in de SVVE gedefinieerd als: verenigingen) die verduurzamingsmaatregelen laten uitvoeren aan hun gebouw of gebouwen. De SVVE is ingevoerd in januari 2023 en wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in naam van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Wijzigingen

De belangrijkste wijzigingen in deze regeling zijn: het uitbreiden van subsidie voor (energie)adviezen, het versoepelen van voorwaarden voor monumenten, bonussubsidie voor biobased isolatiematerialen, het stimuleren van voorzieningen bij vve’s voor elektrisch rijden met een oplaadpuntenadvies en een subsidie voor basislaadinfrastructuur.

Al deze wijzigingen dragen bij aan het stimuleren van verduurzaming door verenigingen en daarmee aan de doelstelling van de SVVE. Versnelling van verduurzaming door verenigingen is van groot belang omdat dit tot nu toe een doelgroep is die achterloopt. Dit komt o.a. door een ingewikkeld besluitvormingsproces omdat de belangen van de individuele eigenaren uiteen kunnen lopen.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars

De Subsidieregeling Verduurzaming Verenigingen van Eigenaars (hierna: SVVE) komt voort uit de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (hierna: SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (hierna: ISDE) en is uitsluitend bestemd voor (gemengde) vve’s, woonverenigingen en wooncoöperaties (hierna: verenigingen) die hun gebouw of gebouwen willen verduurzamen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 nov 2023

Laatst gewijzigd

17 nov 2023

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2023. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.