Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 jul 2020 Nieuws

Het Nationaal Energiebespaarfonds heet voortaan het Nationaal Warmtefonds

Het fonds verstrekt sinds 2014 de Energiebespaarlening: een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden, waarmee particuliere woningbezitters, VvE’s en scholen de verduurzaming van hun gebouwen kunnen financieren.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Van die kennis en ervaring maakt de Rijksoverheid gebruik door het warmtefonds (een afspraak uit het Klimaatakkoord) bij het Energiebespaarfonds onder te brengen. Omdat het fonds zich naast energiebesparing ook meer is gaan richten op oplossingen voor het op een duurzame manier verwarmen van de woning, is het nu tijd voor een nieuwe naam, die bovendien ook aansluit op de afspraken uit het Klimaatakkoord.

In februari 2020 zijn reeds de eerste stappen in het warmtefonds gezet met de introductie van financieringen met een looptijd van maximaal twintig jaar voor woningeigenaren en maximaal dertig jaar voor VvE’s vanaf acht appartementen (voorheen tien).

Energiebespaarhypotheek

Niet iedere particulier die in de toekomst zijn woning wil verduurzamen, heeft die mogelijkheid. Denk aan woningbezitters die wonen in een wijk die van het gas af gaat, maar die onvoldoende financiële draagkracht hebben. Vanaf 2021 is er voor hen de Energiebespaarhypotheek. Omdat rentebetaling en aflossing van deze lening geschieden naar draagkracht, kunnen deze huiseigenaren geld lenen voor de verduurzaming en is geborgd dat zij niet in problemen komen door de financiering. De volledige productspecificaties van de Energiebespaarhypotheek worden begin september bekendgemaakt.

Proeftuinwijk

De Energiebespaarhypotheek is (vooralsnog) alleen beschikbaar voor woningbezitters die wonen in een door het Rijk aangewezen proeftuinwijk binnen het Programma Aardgasvrije Wijken. Gemeenten die zo’n wijkaanpak hebben en de Energiebespaarhypotheek mogelijk willen maken voor hun inwoners, kunnen zich vanaf komend najaar aanmelden.


Bron: SVn

Lees ook…

Internetconsultatie wijziging van de Tijdelijke regeling hypothecair krediet

Het Warmtefonds zal in de loop van dit jaar leningen verstrekken aan consumenten die op grond van de leennormen niet in aanmerking komen voor reguliere financiering ten behoeve van maatregelen ter verduurzaming van de eigen woning.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 jul 2020

Laatst gewijzigd

24 jul 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.