Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
15 mei 2020 Nieuws

Handreiking inhaal en inkoop van pensioen

In deze handreiking is sprake van inhaalruimte van pensioen als de bij de huidige werkgever opgebouwde pensioenaanspraken van een werknemer onder het fiscale maximum liggen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De werknemer wil dit verschil verkleinen of opheffen. De werkgever kan dan de bestaande pensioenregeling uitbreiden met een module die aanvulling van de pensioenaanspraken tot het fiscale maximum mogelijk maakt. Inhaal ziet op de diensttijd die bij de huidige werkgever is doorgebracht inclusief de fictieve diensttijd die de huidige werkgever heeft toegekend op basis van wegens waardeoverdracht ontvangen pensioenkapitaal.

Aapassing

De handreiking is aangepast omdat de uitwerking van het cijfervoorbeeld in bijlage V niet helemaal juist was. Bij stap 7 werd voor de oprenting van de inhaalruimte een onjuist aantal meetellende jaren gehanteerd. Bovendien was het bedrag van de totale inhaalruimte na oprenting niet juist getotaliseerd. Het aanpassen van de oprenting van de inhaalruimte leidt voor het cijfervoorbeeld niet tot een andere conclusie. De inhaalruimte na oprenting blijft in het cijfervoorbeeld van bijlage V ook na aanpassing kleiner dan de inhaalruimte zonder oprenting.


Zie bij downloads 'Handreiking' (64 pagina's).

Bron: Belastingdienst

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 mei 2020

Laatst gewijzigd

15 mei 2020

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.