Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
10 apr 2019 Nieuws

ACM pakt onterechte kosten bij huurbemiddeling aan

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat optreden tegen huurbemiddelaars die onterechte kosten rekenen aan huurders. Huurbemiddelaars maken hiermee misbruik van de kwetsbare positie van huurders in de overspannen woningmarkt. Uit onderzoek van de ACM blijkt dat zo’n 70% van de bemiddelaars ten onrechte kosten in rekening brengt bij huurders.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Gemiddeld gaat dit om ruim 200 euro per bemiddeling. Ook komen hierover klachten binnen bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM.

Bemiddelaars mogen geen kosten in rekening brengen bij huurders als zij werken in opdracht van de verhuurder. Ook niet als de bemiddelaar het brengt onder de noemer van courtage, administratie-, contract-, dossier- of inschrijfkosten. De ACM heeft in 2014 en 2016 al actie ondernomen tegen onterechte bemiddelingskosten.

Omdat veel huurbemiddelaars hun gedrag nog steeds niet hebben aangepast, roept de ACM consumenten op om een melding te doen bij ConsuWijzer als zij onterechte bemiddelingskosten hebben moeten betalen. Dit helpt de ACM bij het aanpakken van dit probleem. Consumenten kunnen op ConsuWijzer meer informatie vinden over hun rechten bij huurbemiddeling en een voorbeeldbrief waarmee zij de onterecht betaalde kosten kunnen terugvorderen.

 

Bron: ACM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kamervragen verhuurmakelaars en huurwoningen

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht dat de consument nog steeds ten onrechte kosten betaalt aan verhuurmakelaars. Ook wordt gereageerd op Kamervragen over het bericht ‘Studentensteden sturen brandbrief over huisjesmelkers’ en "huurwoningen zijn vaak onbetaalbaar voor mensen met een middeninkomen".

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

11 feb 2019

Laatst gewijzigd

10 apr 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.