Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
15 mrt 2017 Nieuws

Premierestitutie schending mededelingsplicht te goeder trouw

Via een internetconsultatie kan men reageren op een beleidsnota. Het gaat daarbij om de verbetering van de positie van de verzekeringnemer die te goeder trouw de wettelijke mededelingsplicht heeft geschonden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Het voorstel leidt ertoe dat de verzekeraar de ontvangen premies dient terug te betalen aan de verzekeringnemer, indien de verzekeraar zich op het standpunt stelt dat hij de verzekering bij kennis van de ware stand van zaken niet zou hebben gesloten.

Download:

Te goeder trouw

Gaat iemand een verzekering aan, dan rust op hem als aspirant-verzekeringnemer een mededelingsplicht. Hij dient de verzekeraar kort gezegd alle feiten mee te delen die voor de verzekeraar relevant zijn voor de beslissing of en op welke voorwaarden hij de verzekering afsluit. Het komt voor dat een aspirant-verzekeringnemer te goeder trouw verzuimt een feit te mee te delen. De timmerman vergeet bij het afsluiten van zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts te melden vanwege onder meer rugklachten. Constateert de verzekeraar dit verzuim op een later moment, dan kan dit ertoe leiden dat hij bij schade niet tot uitkering overgaat. Op grond van de bestaande wet mag de verzekeraar de ontvangen premies in dit geval behouden.

Klik hier voor de internetconsultatie.

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar voor abonnees. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 mrt 2017

Laatst gewijzigd

15 mrt 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2021. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.